"Kyllä tiedän antaa sinulle hyvän neuvon: kun laiskuuden halu tulee päälle, ole silloin laiskana!" Minna Canth


"Minä en saa koskaan kunnon kotiruokaa. Vain niitä hienoja juttuja." Prinssi Philip, Edinburghin herttua



torstai 17. helmikuuta 2011

Reseptiikan hankaluus ja tomaatti-mozzarella-salaatti

Olen blogia kirjoittaessani havainnut yhden suuren hankaluuden. Reseptien teon! En siis ole kokki enkä varsinaisesti ainakaan tiennyt osaavani jollain tasolla tehdä reseptejä. Kun Laiska kokki höyryää keittiössä, ei mitoille juuri ole käyttöä.

Olen aina kokannut silmä- ja sormimääräisesti. Kourallinen sitä sun tätä, hyppysellinen tuota ja hiukan vielä tätä, että väripaletti näyttää kivemmalta ja maku on kohdallaan. Onpa muuten ollut mielenkiintoista yrittää miettiä, että kuinkas paljon oikein mitäkin ainetta laitoinkaan.

Rassukkana arvioin grammamääriä vihannespussien ("jos käytin pussillisesta puolet, meni annokseen siis tuon verran") ja eri pakkausten kyljistä. Vanha matematiikan opettajani saisi olla ylpeä, kun näkisi laskukaavojani. Palautetta saa siis antaa, onko antamillani ohjeilla tullut onnistunutta tulosta

Tämä asia tuli mieleen viikonloppuna, kun tein siskoni luona sunnuntaipäivällisen lisukkeeksi tomaatti-mozzarella-salaattia. Aloin heitellä aineksia sekaisin täysin umpimähkään ja lopputulos oli kyllä loistava. Vasta napatessani puhelimellani kuvaa salaatista muistin, että jotain määriä voisi laittaa ylöskin, jotta tästä salaatista hyötyisivät muutkin.

Joten hyvät ihmiset tätä saa aikaan, kun tekee sitä sun tätä silmämääräisesti:

Tomaatti-mozzarella-salaatti

2 pakettia mozzarellaa
2 rasiaa miniluumutomaatteja
1 puntti basilicaa
1 punasipuli
3 rkl oliiviöljyä
3 rkl balsamicoa
1 tl suolaa
2 tl mustapippuria

1. Sekoita kulhossa oliiviöljy, balsamico, suola ja mustapippuri.
2. Lisää joukkoon pilkotut mozzarella, tomaatit, basilica ja punasipuli
3. Sekoita kunnolla ja anna maustua hetki.



Suolan ja pippurin kohdalla arviointi on hyvin vaikeaa! Niiden käyttö on kuitenkin vahvasti makuasia. Joten ohjeeseen saa lisätä molempia oman makunsa mukaan. Salaatti sopii sellaisenaan tai esim. kalan tai pihvin lisukkeena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti