"Kyllä tiedän antaa sinulle hyvän neuvon: kun laiskuuden halu tulee päälle, ole silloin laiskana!" Minna Canth


"Minä en saa koskaan kunnon kotiruokaa. Vain niitä hienoja juttuja." Prinssi Philip, Edinburghin herttua



sunnuntai 17. lokakuuta 2010

Jokirapu-caesarsalaatti

Laiska kokki vietti sunnuntaipäivää poikkeuksellisesti töissä. Iltapäivän koittaessa oli saavutus onnistua kävelemään McDonald'sin ohi kauppaan ja hankkia tarpeita ruokaa varten.

Simppelin ja nopean jokirapu-caesarsalaatin saa aikaan näistä aineksista:

romainesalaattia
jäävuorisalaattia
Apetit-jokirapuja
Felix caesarsalaattikastiketta
näkkäriä
parmesan-juustoa

1. Pese salaatit, kuivaa ja revi sopiviksi paloiksi kulhoon
2. Näkkileipä on loistava krutonkien korvike. Nakerra näkkäristä sopivia paloja ja lisää salaatin sekaan
3. Lisää kastiketta aluksi vähän. Sekoita. Jos näyttää kuivalta, lisää kastiketta. Näkkäripalat imevät kastiketta hyvin, joten kastiketta pitää olla reilusti. Kastikkeessa uivat salaattiriekaleet ovat kuitenkin iljettäviä.
4. Lisää jokiravut. Sekoita vielä kevyesti. Annostele lautaselle. Lisää päälle parmesan-lastuja maun mukaan. Syö.



Vähemmän laiska kokki paahtaisi itse maalaisleipäkuutioista pannulla krutonkeja. Pannulle kannattaisi lisätä myös oliiviöljyä ja valkosipulia. Näkkileipä on kuitenkin hauskaa vaihtelua ja sopii varsinkin jokirapujen kanssa.Caesar-salaattikastikkeesta on ole olemassa useita versioita. Omatekoiseen voi laittaa mm. anjovisfileitä, sitruunamehua, dijon-sinappia, worcestershire-kastiketta, oliiviöljyä ja valkosipulia. Alkuperäisessä Caesar Cardinin kastikkeessa anjovista ei käytetty. Felixin valmis kastike on käytössä todettu mukavuudenhaluisen Laiskan kokin salaiseksi aseeksi. Romaine-salaatti on ehdoton caesar-salaatin ainesosa. Omat variaatiot ovat toki sallittuja. Esimerkiksi jäävuorisalaatti tuo kivasti rapsakkuutta, lollo rosso väriä, rucola makua jne. Minä söin tällä kertaa salaattini näin. Ja maistui!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti