"Kyllä tiedän antaa sinulle hyvän neuvon: kun laiskuuden halu tulee päälle, ole silloin laiskana!" Minna Canth


"Minä en saa koskaan kunnon kotiruokaa. Vain niitä hienoja juttuja." Prinssi Philip, Edinburghin herttua



tiistai 26. lokakuuta 2010

Pizzaa ja juoruilua Leonardossa

Parasta tekemistä töiden jälkeen? Syöminen kaupungilla ystävän kanssa. Hyvä paikka juoruiluun keskellä Helsinkiä on Leonardo Kaivokadulla. Leonardolla on samassa tilassa baari, kahvila ja ruokaravintola. Tila on kivasti jaettu väliverhoilla ja lyhyillä seinillä, joten rauhallisia paikkoja juoruiluun löytyy lähes kaikille asiakkaille. Ikkunapöytiä löytyy Kaivokadun ja City Centerin käytävän suuntaan. Normaalisti vastapäätä voisi kuikuilla Rautatieaseman menoa, mutta nyt City Center on huputettu.



Nälkäiselle on a la carte -listalla valinnan varaa hyvin perinteiseen italialaiseen tapaan. Jos listaruoka ei maistu, voi kahviosta koota itselleen runsaan ja monipuolisen salaatin. Ruokalistan parhaimmistoa ovat oman kokemukseni mukaan pizzat. Ohi kulkija ei voi olla haistamatta herkullista pizzan tuoksua, joka leijailee City Centerin käytäville juuri Leonardosta.

Tänään valinta osui Caprese, joka sisältää mozzarellaa, tomaattia ja basilikaa. Pyysin pizzaan lisäksi myös tulista salamia ja valkosipulia. Iltapäivällä neljän aikaan palvelu oli nopeaa. Ystävälliset tarjoilijat ennättivät kysyä tilaustamme useaan kertaan ennen päätöstä. Lopulta tilauksen jälkeen annokset tulivat varsin pian. Ravintolassa ei tosin ollut tilaushetkellä kovin täyttä.




Pizzan tomaattikastike oli ehkä hiukan mauton ja vetisen oloinen. Ystäväni, joka söi Calzonen, tosin piti siitä. Capreseen salami toi tarvittavaa potkua. Mozzarella pehmensi hyvin kokonaisuutta ja basilika antoi raikkautensa. Kokonaisuutena pizza oli herkullinen, rasvainen (se on hyvä asia) ja täyttävä. Erityisiä plussapisteitä saa ihanan ohuesta pohjasta. Paljon kertoo se, että lautanen tyhjeni kokonaan.

Kokeilin ensimmäistä kertaa myös Leonardon jälkiruokia. Oma valintani osui Tiramisuun ja ystäväni suklaa-mascarponekakkuun. Tiramisu oli ihan okei. Nettisivujen mukaan tiramisu tehdään paikan päällä. Maut eivät jakautuneet ihan tasapainoisesti. Paikoitellen Tiramisu oli loistava ja maukas, paikoitellen hiukan kitkerä ja osittain jopa mauton. Kokonaisuus oli ihan miellyttävä, mutta "ihan" on kuitenkin vain "ihan". En ehkä kokeile toista kertaa. Suklaa-mascarponekakku oli varsin tuhtia ja suklaista. Erityiskehuja tuli sen kanssa tarjoillusta jäätelöstä. Suklaakakunkin kanssa pohditutti, onko tämä todella 9 euron hinnan väärti.




Kokonaisuutena Leonardo toimii mielestäni edelleen. Pizzan ja tiramisun hinnaksi tuli 18,90. Leonardo saa erityiskiitoksen sijainnista, sisustuksesta, kohtuullisesta hinta-laatusuhteesta ja rennosta tunnelmasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti