"Kyllä tiedän antaa sinulle hyvän neuvon: kun laiskuuden halu tulee päälle, ole silloin laiskana!" Minna Canth


"Minä en saa koskaan kunnon kotiruokaa. Vain niitä hienoja juttuja." Prinssi Philip, Edinburghin herttua



keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

Oluen juhlaa Kaapelitehtaalla

Piipahdin perjantaina Helsingissä suuntana Kaapelitehdas ja Helsinki Beer Festival. HBF:ssä en ollut ennen käynytkään, vaikka monta kertaa mietin, että messut olisi mielenkiintoista käydä katsastamassa. Minähän en siis oluista mitään juurikaan tiedä. Jonkinlainen vitsi avomiehen kanssa jo onkin se, etten puhu olutta. Toinen kun on tavallaan hieman asiantuntija.


Teemana tänä vuonna oli vehnäoluet. Onneksi asiantuntija oli mukana matkassa, etten ollut ihan hukassa. Suurin osa näytteilleasettajista oli pienpanimoita ja maahantuojia. Monen panimoravintolan, kuten Teerenpelin, tuotteet olivatkin jo melko tuttuja.


HBF:ssä palkitaan myös vuoden parhaat oluet ja siiderit. Vuoden 2011 parhaaksi olueksi valittiin Mufloni Single Hop Simcoe. Vuoden siideri on Huvila Siideri.

Omiin suosikkeihini nousi Vakka-Suomen Panimon pääsiäisolut. Mausta tuli voimakkaasti mieleen Jacky-makupalan suklaavanukas. Oluen makua onkin korostettu aidolla suklaalla. Pääsiäisolut oli kevyt ja aika helppo. Lisäksi karkkilakkolaiselle siinä oli kyllä mukava makeus mukana.


Perinteisesti olen myös pitänyt Laitilan tuotteista. Esimerkiksi normaalisti en voi sietää päärynäsiideriä. Laitilan Oiva Kuiva Päärynäsiideri onnistuu kuitenkin välttämään inhottavan esanssisuuden ja makeuden, mikä monissa päärynäsiidereissä on. Brandy Long Drinkiin tykästyin jo Gastro-messuilla 2010. Ja Messina on ihan paras limppari!


Pakko vielä nostaa esille Saimaan Juomatehdas. Panimon palkittuja Marsalkka-oluita saa esim. panimoravintola Bruuverista Kampista. Koitin joskus kysellä, tekeekö panimo myös omaa siideriä. Kuulemma tekee, mutta se myydään jo parissa viikossa loppuun. Harmin paikka.

2 kommenttia:

  1. Ihania nuo vanhanajan pullon tyyliset juomapullot. Kiva kun niitä on taas tullut. Olen ihastunut myös patenttikorkkijuomapulloihin, tuossa taannoin yksi olutmerkki teki ns. juhlapullonsa moisella korkilla :D

    VastaaPoista
  2. Voittavat kyllä nuo lasipullot ulkonäöllään koska tahansa PET-pullot. :)

    VastaaPoista