"Kyllä tiedän antaa sinulle hyvän neuvon: kun laiskuuden halu tulee päälle, ole silloin laiskana!" Minna Canth


"Minä en saa koskaan kunnon kotiruokaa. Vain niitä hienoja juttuja." Prinssi Philip, Edinburghin herttua



torstai 1. maaliskuuta 2012

Nachot uunissa

Mistä huomaa olevansa tyttöjen illan tarpeessa? Siitä, että juo olutta, katsoo Jean-Claude van Dammen elokuvaa ja syö oikein kunnon äijämäistä mättöruokaa. Se mättöruoka nyt on sinällään oikein hyvää. Eikä van Dammessakaan ole moittimista (salainen paheeni).. ja itseasiassa olutkin on ihan hyvää.

Mutta niin - se mättöruoka tex mex -hengessä. Tämän lähemmäksi "valmisruokaa" harvemmin menen, mutta kun noi valmiit salsat ja mausteseokset on niiiiin näppäriä. :)



Nachoja uunissa

400 g jauhelihaa
fajitas/taco maustepussi
sipuli
chili
nachoja
jalapenoja
tomaattisalsaa
juustoraastetta

1. Paista jauheliha, silputtu chili ja sipuli. Mausta taco-mausteella.
2. Levitä pellille ensin kerros nachoja, sitten päälle maustettua jauhelihaa, jalapenoja ja juustoraastetta.
3. Toista kohta 2.
4. Paista n. 175 asteessa, kunnes juusto on mukavasti sulanut.
5. Nauti salsan kanssa.



Tästähän on aika monta erilaista versiota. Jotkut tykkäävät laittaa raasteen sijaan juustokastiketta ja salsan toveriksi sopii guacamole.Omasta mielestäni juustoraasteen kanssa tästä tulee hieman kuivempaa, jolloin sitä on helpompi dippailla erilaisiin kastikkeisiin, mutta nämähän ovat makuasioita. Toiset tykkää laittaa salsan jo uuniin, mutta jotenkin se dippailu on se hyvä juttu. Lämpimät nachot ja kylmä tulinen salsa. Nam!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti