Aika, kummallinen käsite. Mihin on hävinnyt kaksi kuukautta ihmisen elämästä, minä kysyn vain. Minne? No tuota, töissä ahkeroidessahan se. Nytkin pääsin töistä juuri sopivasti niin, että avasin television ja läppärin. Aloin katsoa olympialaisten avajaisia ja hetihän siinä tuli mieleen sitten, että en kuitenkaan (ADHD?) malta keskittyä niiden katsomiseen yksistään, vaan pitää nakuttaa samalla jotakin. Niinpä niin - sain hyvän syyn avata rakkaan blogini taas ja katsella, mitä tuolta puhelimen kätköistä löytyykään.
Kyllä, edelleen rasitan kaikkia kavereitani ja perhettäni kuvaamalla joka ikisen ateriani. Lähes jokaisen. Onhan tässä tullut syötä sellaistakin pöperöä, mitä ei uskalla edes tunnustaa. Tunnustan silti. Olin nälkäinen ja etsin tänään kaupasta pikaisesti jotain evästä töihin. Ostin paketin kalkkunanakkeja (?) ja valmista italiansalaattia, jota en siis normaalisti edes suostu syömään. Sitä se kaupassa nälkäisenä pyöriminen teettää. :)
Mutta juu... Koska tässä on tullut aikaa hukattua, niin pitää antaa paras pala kesästä heti. Onhan vielä kesää ja mansikoitakin (toivottavasti) jäljellä, niin on ihan PAKKO laittaa vinkkinä maailman parhaan mansikkakakun resepti jakoon. Maistelin tätä ensimmäisen kerran kesäkuun puolivälissä siskoni luona ja manguin reseptin itselleni. Juhannuksena tein samaa kakkua valmistumiseni kunniaksi (jee, medianomi, jee!!). Nyt mansikkahimo oli taas alkuviikosta niin suuri, että sain kaverini kesävierailusta ja syntymäpäivästä mahtavan tekosyyn tehdä mansikkakakkua.
Resepti on maailman simppelein ja löytyi Kotiliedestä. Jep, tein kerrankin uskollisesti ohjeen mukaan ja se kannatti!
Mansikkamarenkikakku
8 munan valkuaista
2 tl etikkaa
6 dl sokeria
3 tl maissijauhoja
250 mascarponejuustoa
2 dl kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria
2 l mansikoita
1. Riko valkuaisten rakenne vaahdottamalla.
2. Lisää etikka ja puolet sokerista. Vatkaa.
3. Lisää maissijauho lopun sokerin sisään. Sekoita vatkaamisen aikana seos valkuaisvaahtoon.
4. Levitä marenki kolmeksi levyksi pellille. Kypsennä 120 asteessa n. 1,5 tuntia. Jäähdytä.
5. Vaahdota kerma ja sekoita mascarponen kanssa. Mausta vaniljasokerilla.
6. Levitä mascarponekermavaahto ja viipaloidut mansikat marenkilevyjen väliin.
Tämä on ylivoimaisesti parasta kakkua ikinä. Kyllä, ikinä! Sopivan makeasti narskuvaa (marenki), samettisen pehmeää (mascarpone) ja sitten pirskahtelevaa ja kosteaa (mansikat). Miinuspuolena varsinkin juhannuksena oli se, että maksoin tarvittavasta mansikkamäärästä 20 euroa (!), joten tyyristä se lysti oli. Täysin sen arvoista.
Siskokultani muuten oli unohtanut ostaa etikkaa ja käytti kakkuun vaalea balsamicoa. Se antoi aika jännän oman sivumakunsa kakkuun, mikä ei kyllä tehnyt kakulle pätkääkään hallaa.
Niin ja muistaahan kaikki, että se valkuaisvaahto pitää marenkeja varten vatkata niin jäykäksi, että kun vaahtokipon kääntää ylösalaisin vaahto ei tipu. :)
Nauttikaahan. Minä ainakin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti