"Kyllä tiedän antaa sinulle hyvän neuvon: kun laiskuuden halu tulee päälle, ole silloin laiskana!" Minna Canth


"Minä en saa koskaan kunnon kotiruokaa. Vain niitä hienoja juttuja." Prinssi Philip, Edinburghin herttua



tiistai 14. elokuuta 2012

Grillailua

Aurinko, aurinko, aurinko! Antaa pientä uskoa siihen, että on vielä grillaussäitä. No viime viikolla ei ollut, kun olimme pari päivää mökillä. Pääsimme perille vasta kahdeksan jälkeen illalla ja koko päivän kestänyt sade onneksi taukosi juuri siksi aikaa, että saimme grilliin tulen ja lihat kypsymään. Ruokailu tehtiin sitten mökin sisätiloissa.

Olen niin tylsä grillaaja, että teen melkein joka kerta samat jutut. On possut, naudat ja broilerit. Sitten makkarat, maissit ja kasvikset. Tällä kertaa jätin pekoniherkkusienet pois kokonaan, kun tuumasin, että ruokaa on taas ihan tarpeeksi kahdelle hengelle muutenkin.

Mutta ne kasvikset! Näistähän on ollut siis puhetta aiemminkin. Koko sekoitus on keksitty pari kesää sitten, kun lihalle piti olla jotain lisuketta ja kaikki, mitä oli tarjolla vain laitettiin sekaisin. Yksinkertaisesti kasviksia, salsaa ja tuorejuustoa. Sekoita.

Miten ne voi olla niin hyviä grillissä! Tällä kertaa lisäsin perussatsiin nipussa ollutta punasipulia (enpä ollut ennen nähnyt) ja herkkusieniä. Sitten vain tuorejuusto ja salsa sekaisin ja kasvisten ympäri. NAM!


 

Sitten saatoin hieman ihastua tuohon Santa Marian BBQ-kastikkeeseen. Valelin maissini soosissa ja nam! Voisin kuvitella, että ne ribsit jotka ähkyssä jäivät grillaamatta olisivat olleet myös todella hyviä tuon kanssa.

Tarkoitus ennen mökille lähtöä oli hakea vinkkejä Akseli Herlevin keittokirjasta, mutta aikeeksi jäi. Olen mooonta kertaa miettinyt, miten hyvältä kirjassa olevat pekoniin käärityt kampasimpukat kuulostavat. No, jos ei tässä enää mökille ennätä niin ensi kesänä sitten.

Tai sitten käy kuten kesäkuussa jalkapallon EM-kisojen aikaan. Tuolloinhan piti joka illalle olla matsipurtavaa ja jos on monta iltaa putkeen syönyt chicken wingsejä ja kananuijia pitää jo keksiä jotain muuta. Yksi ilta teimme sitten herkkusieniä tuorejuustolla ja pekonilla uunissa. Se ei ole sama juttu kuin grillissä, voin kertoa.

2 kommenttia:

  1. Tuo BBQ-soossi on hyvää. Olen käyttänyt Santa Marian savuisempaa vastaavaa maustamattoman broiskun maustamiseen, kun teen broiskupizzaa. Ihana makuyhdistelmä myöskin suolaisten aurajuuston ja suolakurkun ja toisaalta makeiden ananaksen ja sipulin kanssa. Ja tomaatin :) Näistä tulee tosi hyvi kotonatehtykotipitsa. -anna

    VastaaPoista
  2. Juu samoin! Vastaavaa BBQ-soossia on joskus mennyt kotona tehtyyn pizzaan, jossa oli broiskua, ananasta ja mozzarellaa. Toimii. Onpas monikäyttöinen tuo kastike!

    VastaaPoista