"Kyllä tiedän antaa sinulle hyvän neuvon: kun laiskuuden halu tulee päälle, ole silloin laiskana!" Minna Canth


"Minä en saa koskaan kunnon kotiruokaa. Vain niitä hienoja juttuja." Prinssi Philip, Edinburghin herttua



maanantai 15. marraskuuta 2010

Brie + cava = koti-ilta

Miten viettää mukava koti-ilta? Hyvää ruokaa, hyvää juomaa ja hyvää seura. Tuli taannoin vietettyä hyvin rentouttava koti-ilta kämppiksen kanssa. Illan menuna oli juustoja ja kuohuviiniä. Syksyllä ja talvella juustot ovat ihana kaveri myös punaviinille.

Kahdelle hengelle riitti kimpale brietä ja Salaneuvosta (goudaa), pari omenaa, viinirypäleitä sekä Carr'sin voileipäkeksejä. Valikoimaa voisi laajentaa vaikka miten:  Mustapekkaa, Pikkusiskoa tai jotain muuta ihanaa tuorejuustoa, manchegoa, camembertia, roquefortia... Lista on loputon. Suosikkini Carr'sin keksit ovat ihanan ohuita ja rapeita. Ne ovat myös miedomman makuisia kuin vaikka Cream Crackerin keksit, joten juustojen oma maku pääsee paremmin esille.



Brien ja monen muunkin juuston kanssa kanssa toimii täydellisesti espanjalainen cava Codorniu. Codorniun hyvä puoli maun lisäksi on siinä, että perinteisen piccolon ja 0,75 litran pullon lisäksi sitä myydään Alkoissa myös "puolikkaissa" 0,375 litran pulloissa. Se vastaa noin kolmea ravintola-annosta.



Juustojen ja cavan kanssa me katsoimme lauantai-illan viihdettä telkkarista, pelasimme lautapelejä, juoruilimme.. Juustot ja viinit sopivat siis lähes mihin tahansa seurallisen puuhaan. Juustotiskeiltä saa hyviä vinkkejä erilaisiin juustoyhdistelmiin ja määriin. Stockmannin juustotiski on aika ehdoton ykkönen, mutta Anton & Anton toimii myös hyvin. Tavallisissa ruokakaupoissakin juustovalikoimat ovat jo melko kattavat.



pssst. Kuka on muuten jo huomannut, että Laiska kokki on melkoinen juustohiiri? ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti