"Kyllä tiedän antaa sinulle hyvän neuvon: kun laiskuuden halu tulee päälle, ole silloin laiskana!" Minna Canth


"Minä en saa koskaan kunnon kotiruokaa. Vain niitä hienoja juttuja." Prinssi Philip, Edinburghin herttuatorstai 4. marraskuuta 2010

Fetasalaatti

"Marraskuu. Eilen torin laitaan kasvoi mandariinipuu". On harmaata, sateista, ankeaa, kylmää, märkää ja pimeää. Koko syksy on ollut niin kaunis, että on ihan unohtanut ikävöidä kesää. Kuumasta kesästä tuli mieleen raikas salaatti. Mandariini ja greippi - sitrushedelmiä molemmat ja greippi ainakin sopii kesäiseen fetasalaattiin, joka tuo hieman piristystä marraskuuhunkin.

Feta-salaatti (2 pääruoka-annosta tai isomman porukan lisuke)


ruukku jääsalaattia
200 g fetaa

100 g saksanpähkinöitä
100 g cashewpähkinöitä
2 verigreippiä
oliiviöljy
mustapippuri


1. Revi pesty ja kuivattu salaatti lautasille tai kulhoon.
2. Leikkaa feta kuutioiksi ja ripottele salaatin päälle.
3. Leikkaa greipin kuoret veitsellä irti. Leikkaa greipin hedelmäliha irti lohkoittain. Paloittele lohkot ja asettele salaatin päälle.
4. Paahda pähkinöitä hetki pannulla ja lisää salaattiin.
5. Lorauta päälle oliiviöljyä ja rouhi mustapippuriaTämä on mahtavaa monestakin syystä. Salaatissa on useita eri rakenteita makuja: pehmeää juustoa, rouheita pähkinöitä, rapsakkaa salaattia ja kirpeää greippiä. Yhdistelmä on raikas, riehakas ja värikäs. Pähkinöiden paahto ei ole pakollista, mutta se lisää makua. Jos tällä ei marraskuu unohdu, niin sitten olen neuvoton.

2 kommenttia:

  1. Oon tehny tota jo 2 kertaa =D. Ekalla kerralla ostin pahaa fetaa, eilen normaalia mutta mössööntyvää (suosin tekstiä mikrobiologinen juoksute). Oikein oivallinen vars. sokerin välttelijälle.

    VastaaPoista