"Kyllä tiedän antaa sinulle hyvän neuvon: kun laiskuuden halu tulee päälle, ole silloin laiskana!" Minna Canth


"Minä en saa koskaan kunnon kotiruokaa. Vain niitä hienoja juttuja." Prinssi Philip, Edinburghin herttua



keskiviikko 17. elokuuta 2011

Aamukarkkia

Laiska kokkihan on viettänyt herkkulakkoa jonkin aikaa. Alunperin tauko oli toukokuun loppuun. Jatkoa seurasi kesäkuussa. Vaikka juuri nyt muistaakseni kenenkään kanssa ei ole karkkivetoa menossa, ei makeaa juurikaan tee mieli. Tai vähän, silloin tällöin - ei tässä sentään ihan hurjiksi olla ryhdytty.

Pelastus karkkihimoon löytyy useimmiten marjoista. Ja mikäs mukavampaa kuin aloittaa aamut "karkilla". Tarkemmin ottaen siis, jotain aamupalaa olisi kiva syödä, ja minä taas olen niitä, jotka eivät pysty aamulla juuri mitään syömään. Aamupalana parhaiten uppoaa karkinkorvikesmoothie.

Marjamoothie (yksi iiiiiso annos)

1 dl marjoja (vadelmia, mustikkaa)
1 banaani
1 dl rahkaa
loraus maitoa

1. Laita kaikki joko blenderiin tai kulhoon ja laita sauvasekoittimella sekaisin.


Tuo oli ehkä lyhyin ohje, mitä tässä blogissa on ollut. Jokainenhan tajuaa kuoria sen banaanin ihan sanomattakin. Jos rahka on liian kitkerää omaan makuun tilalla voi käyttää maustamatonta jogurttia tai oikein hemmottelutilanteessa laittaa sekä jogurttia että rahkaa. Maustetuista jogurteista vaniljajogurtti sopii smoothieen harvinaisen hyvin. Sokeria saa sekaan laittaa oman maun mukaan, jos tahtoo. Rahkan, marjojen ja nesteen määrä voi vaihdella myös sen mukaan, millaisesta rakenteesta itse pitää. Maidon sijaan voi olla tuoremehua, mutta jos haluaa välttää suurta sokerimäärä maito on hyvä ja se pehmentääkin makua.

Tässä smoothiessa jogurttia, rahkaa, marjoja, banaania ja omenamehua.

Smoothie toimii itselläni siksi, että rahkan proteiinien avulla aamupäivän on paljon energisempi, eikä lounasnälkä iske heti kymmeneltä. Lisäksi usein jäisinä laitetut marjat virkistävät ja herättävät aamuäreän Laiskiksen. Smoothien saa vielä näppärästi laitettua termosmukiin ja juotua samalla kun kävelee töihin. Aamulla saa torkkuakin hetken, kun aamupalaan kuluu aika vain sauvasekoittimen surautuksen verran. (Joko saa vinkata Joulupukkia? Blenderi olis kiva)

3 kommenttia:

  1. Vaikuttaa todella hyvälle ja näitä pirtelömäisiä terveysvaikutteisia aamupaloja pitäisi kyllä nauttia useammin. Välipalaksi olen muksuille vastaavia tehnyt ja suosittelen muillekin. :)

    VastaaPoista
  2. Sattuipas hyvin tämä ohje, ollaan juuri suunniteltu ottavamme smoothiet hyväksi aamutavaksi. Kiitos ohjeesta laiskississo! t. isosisso

    VastaaPoista
  3. Kiitos Marjo! Pirtelöt ja smoothiet kyllä aloittavat aamun mukavasti ja ovat ihanan nopeita ja helppoja tehdä. Blogissasi on muuten todella kauniita koruja.

    VastaaPoista