"Kyllä tiedän antaa sinulle hyvän neuvon: kun laiskuuden halu tulee päälle, ole silloin laiskana!" Minna Canth


"Minä en saa koskaan kunnon kotiruokaa. Vain niitä hienoja juttuja." Prinssi Philip, Edinburghin herttua



maanantai 15. elokuuta 2011

Tyttöjen mökkiviikonloppu

Vietin viikonloppua tyttöjen mökkireissulla. Olemme siis kehittäneet nyt jo kaksi vuotta kestäneen perinteen kokoontua elokuun puolivälissä vanhalla lukiokavereiden porukalla mökille herkuttelemaan ja rentoutumaan. Ihan mahtavia reissuja sikälikin, että se ruokailu meinaa aina unohtua, kun juteltavaa on aina niin paljon. Lähinnä siis nauramme suurimman osan ajasta, toisillemme tietysti.

Juoruilun jälkeen suurimmassa osassa on toki grillaus ja muu syöpöttely. Tälle reissulle minunkin oli tarkoitus tehdä se aiemmin mainitsemani mustikkapiirakka, mutta aika loppui kesken. Näitä ystäviä varten olisin ilolla uhrannut jopa kallisarvoisia mustikoitanikin. Vinkkinä muuten, ettei hätävarana ostamani Fazerin Mustikkapiiras ole yhtään hassumpaa. Ihan hyvää jopa. Ei toki itse tehdyn veroista.

Yleensä ruokahuolto toimii nyyttäriperiaatteella. Jostain syystä minun osalleni on usein tullut salaattien teko. Ehkä siksi, että olen aina sen listalta varannut. ;) Tänä vuonna vuorossa oli simppeli pastasalaatti.

PASTASALAATTI

3 dl pastaa
1 salamipötkö
1 ruukku villirucolaa
1 paprika
1 rasia kirsikkatomaatteja
2 pientä avomaankurkkua
parmesaania

kastike: pestoa ja oliiviöljyä

1. Keitä pasta ja anna jäähtyä
2. Pilko salami, paprika ja kurkut.
3. Sekoita teelusikallinen pestoa tilkkaan öljyä. Sekoita kastike jäähtyneen pastan sekaan.
4. Lisää muut aineet ja sekoita.
5. Ripottele parmesaania pinnalle

Pastasalaatti. Paprikat erillään allergikon takia.

Mökille luonnollisesti unohdin ottaa pestokastikkeen mukaan, joten kävimme naapurissa ystäväni S:n vanhempien luona tekemässä pikakastikkeen öljystä, etikasta, sitruunamehusta, suolasta ja pippurista. No, mikäs mökkireissu se sellainen on, jos jotain ei unohdu? Ruokaa oli muutenkin taas aivan liikaa. Kahta eri salaattia, broilerivartaita, lohirullia....

Epätarkka kuva? Syynä on nälkäisen tärisevät kädet.




Olimme innolla odottaneet lettujen tekoa, mutta saunomisen ja muun jälkeen huomasimme, että kello oli jo melko paljon. Mökkiolosuhteissa erityisen näppäräksi osoittautui Sunnuntain valmis vohvelijauhe mallia "lisää vain vesi!". Lettujen paistaminen taskulampun valossa oli aika vekkuli kokemus. Pelkkä nuotio ei muuten paljon valaise. Samalla oli hienoa katsella huikean kirkasta kuutamoa (joo joo, saatoin luulla sitä jonkin uuden rakennelman valoksi keskellä metsää) ja tähtiä. Lopulta saimme aikaan keskiyön lettukestit. Lettujen jälkeen simahdimmekin siskonpetiin.



Aamulla oli mukavaa kerätä kimpsut ja mennä valmiiseen aamupalapöytään S:n vanhempien luokse. Hyvä palvelu todellakin. S:n äiti kaateli kahvitkin valmiiksi pöytään. Täytyy myös mainita, että S:n isä oli tehnyt meille niitä edellisenä iltana ahmittuja savustettuja lohirullia, joiden sisällä oli tuorejuustoa. Tuota reseptiä saatan joskus koittaa itsekin.

Kiitos tytöt, oli taas ihan huikea. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti