"Kyllä tiedän antaa sinulle hyvän neuvon: kun laiskuuden halu tulee päälle, ole silloin laiskana!" Minna Canth


"Minä en saa koskaan kunnon kotiruokaa. Vain niitä hienoja juttuja." Prinssi Philip, Edinburghin herttua



tiistai 9. elokuuta 2011

Cafe Alegria kuin Pepin Huvikumpu

Kun muutin Helsingistä Savonlinnaan, murehdin hieman etukäteen sitä, että jouduin jättämään taakeni lempiruokakauppani ja lempikahvilani. Kaikki ne pienet ja ihanat, joita kotikaduilla Töölössä sattui olemaan. Hätä ei ole tämännäköinen. Kaikista, myönnettäköön, ennakkoluuloistani huolimatta, myös täällä osataan täyttää teenhimoni ja vielä viihtyisissä ympäristöissä.

Yksi aikasen mukava kahvila löytyy Puistokadulta. Kolmen näyttelijän pitämä Cafe Alegria on kuin Peppi Pitkätossun Huvikumpu! Paikka on pieni, värikäs ja hitusen eriparinen juuri oikealla tavalla. Kahvila sijaitsee entisen koulun vanhassa luokkahuoneessa. Se on sisustettu kirpparitavaroin ja kahvilassa oleva sisustus on haluttaessa myynnissä. Jos löydät mieleisesi kahvimukin tai tuolin, ole hyvä ja osta se!

Vähän kuin Huvikumpu Visbyssä.

Alegrian parhaita puolia huvikumpumaisuuden lisäksi oli teevalikoima. Sympaattisuuspisteitä saa myös siitä, että haluamansa teen saa itse valitsemaansa pannuun ja juuri sellaiseen mukiin tai kuppiin kuin haluaa. Tarjolla teiden lisäksi smoothieita, erikoiskahveja, leivonnaisia ja lounaskeittoa.

Oma valinta: Vaaleanpunainen Nasu-muki ja vaaleanpunainen teepannu ilmapalloilla.

Cafe Alegria ansaitse ison nipun lisäpisteitä myös siitä, että Cafe Alegria myy Onnelllisuuspipoja, joilla tuetaan nuorten mielenterveystyötä. Onnellisuuspipo-kampanja on käynnissä syksyyn 2011 asti.

3 kommenttia:

  1. haluatko kertoa, mistä olet ostanut tuon Nasu-mukin?
    ihanan värinen

    VastaaPoista
  2. Mistä olet hankkinut tuon Nasu-mukin? Myydäänköhän missään Suomessa?

    VastaaPoista
  3. Tuo ei valitettavasti ole mun oma Nasu-muki. Oli pari vuotta sitten osa Alegria-kahvilan sekalaista mukivalikoimaa. Voi olla melkein mistä tahansa ja iästäkään ei ole tietoa. Kahvilaan on haalittu eripari kuppeja ja mukeja vaikka mistä.

    VastaaPoista