"Kyllä tiedän antaa sinulle hyvän neuvon: kun laiskuuden halu tulee päälle, ole silloin laiskana!" Minna Canth


"Minä en saa koskaan kunnon kotiruokaa. Vain niitä hienoja juttuja." Prinssi Philip, Edinburghin herttua



maanantai 8. elokuuta 2011

Ruokaa Savonlinnassa? No muikkuja tietysti!

Kuten suurimmalla osalla onkin tiedossa, kesä on ollut ihan järkyttävän kuuma! Niin kuuma, että kotona ruoan tekemisestä uunissa tai liedellä on ollut turha puhuakaan. Tällainen pikkukaksio kun lämpenisi siitä hitusen liikaa auringon paahteen lisäksi. Onneksi on ollut kesä ja, koska tämä kaupunki elää käytännössä vain kesäisin, paljon ravintoloita auki.

Savonlinnassa olijat/vierailijat/asukkaat pystyvät tuskin välttämään kalaruokia millään, ja mikäpä siinä. Kaloista kärkipäähän menee muikku, jota saakin lähes joka paikasta. Parhaimpia muikkuja tarjoavat kesäterassit/-ravintolat Muikku ja Kalastajan koju.

Kalastajan koju on muikkuravintola torin ja Pitkänsillan kulmassa. Kojun kaupungin kärkeen nostaa aina tuoreet muikut suoraan kalastajalta. Empiirisen tutkimuksen mukaan Kojun muikut ovat hieman pehmeämpiä ja suurempia kuin muualla, mutta takuuvarmasti hyvän makuisia. Kojuun mennään, kun halutaan hyviä, tuoreita muikkuja

Kalastajan kojun muikut kalalautasella.

Muikku-terassi on osa Savonlinnan Seurahuone -hotellia. Sen kattoterassi Muikku tarjoaa kala-annokset kaupungin ehkä hienoimmalla näköalalla. Terassilta voi ihastella toria ja satamaa järvimaisemineen tai kaupungin siluettia. Muikku-terassilla on myös mahdollisuus ruokailla kabinetissa.

Savonlinnan toria ja satmaa Muikku-terassilta kuvattuna varmaan ainoana harmaana heinäkuun iltana.


Seurahuoneen muikut ovat saman empiirsen tutkimuksen mukaan hieman pienempiä ja rapeampia kuin Kalastajan kojulla. Maku on niissäkin erittäin kohdillaan, kuten voissa paistetussa muikussa kuuluukin. Se, miten rapeista muikuista sattuu tykkäämään, riippuukin sitten ihan syöjästä.

Muikku-terassin huikomuikut lankulla.


Ainakin nettisivujen tietojen mukaan sekä Kalastajan koju että Muikku-terassi ovat molemmat auki vielä elokuun loppupuolelle. Vielä siis ennättää, jos muikkuja tekee tämän kesän aikana mieli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti