Minulla kuten varmaan parilla muullakin on pahoja pinttyneitä ruokatapoja. Esimerkiksi, jos en keksi mitään muuta ruokaa teen spagettia ja jauhelihakastiketta tai kanapastaa. Keräsin yksi päivä nälkäisenä inspiraatiota keittokirjoistani ja uutta Top Chef -tuotantokautta odotellessa bongasin Top Chef -voittaja Akseli Herlevin Täydellä sydämellä -kirjasta Äijäpastan. Olen tarpeeksi monta kertaa saanut kuulla olevani yksi pojista, joten hyvin voin välillä vähän äijäilläkin. Akselia pitkälti matkien / innoittamana syntyi seuraavanlainen pasta.
Äijäpasta laiskiksen tapaan
200 g meetwurstia
1 chili
1 punainen paprika
2 kevätsipulia
1-2 valkosipulin kynttä
tomaattimurskaa
pippuria
suolaa
parmesania
1. Paloittele paprika, chili ja kevätsipulit. Kuumenna hetki pannulla murskatun valkosipulin kanssa.
2. Lisää pannulle paloiteltu meetwursti sekä paloiteltua kevätsipulin vartta.
3. Lisää tomaattimurskaa ja rahtunen vettä.
4. Mausta suolalla ja pippurilla (lisäksi esim. chilijauhe ja paprikajauhe)
5. Sekoita keitetyn pastan kanssa. Ripottele pinnalle parmesan-juustoa.
Tässä muuten käy ilmi lähes jokaisessa pastakastikkeessa käyttämäni pohja. Heitän lähes aina pannulle sipulia, paprikaa, chiliä ja valkosipulia ja sitten lähden pohtimaan, mitä muuta siihen sekaan laittaisin. Yksinkertaista mutta se toimii. Aina kaikkea ei ole, mutta ilman sipulia en varmaan osaisi ruokaa laittaakaan. Varsinkin kevätsipulista tykkään käyttää vartta reilusti, koska se antaa nätisti väriä annokseen. Jos annos näyttää tylsältä, pelkään sen myös maistuvan tylsältä. Nyt kaapista sattui löytymään vain perusmakaronia, mutta muuten tämän kastikkeen kanssa sopisi hyvin tagliatelle.
Pastasta tuli sopivasti hieman tulista, hieman suolaista ja hitusen mättömäistä. Tiedättehän? Sellaista hienostelematonta sapuskaa, mitä on helppo mussuttaa missä vain olotilassa. ;)
Tein itse ennen muinoin "lähes" samanlaisella meiningillä tollasta sohvannurkkaruokaa. Poikkeuksena en käyttänyt valkosipulia, vaan punasipulia, metun tilalla oli normaalisti kinkkukuutiota, juustona punaleima-emmentalia ja lorautin tilkan kuohukermaa. Vois taas iltana yhtenä koklata vaikka noinkin.
VastaaPoistaKuulostaa hyvältä. Pitänee kokeilla noin. Punasipuli on niin hyvää ja emmental ja kuohukerma toimii aina.
VastaaPoistaAkseli on huippu, ja sen ruoat aivan <3.
VastaaPoistaJust sopivan rentoa ruokaa ja rentoa äijäilyä :)