"Kyllä tiedän antaa sinulle hyvän neuvon: kun laiskuuden halu tulee päälle, ole silloin laiskana!" Minna Canth


"Minä en saa koskaan kunnon kotiruokaa. Vain niitä hienoja juttuja." Prinssi Philip, Edinburghin herttua



torstai 5. tammikuuta 2012

Chilipekonilihapullat tomaattikastikkeella

Lihapullia, tomaattikastiketta, yrttejä, valkosipulia,... pieni henkinen italialainen minussa hihittelee onnesta ajatellessaan moisia herkkuja. Nerokkaita ne italialaiset! Lihapullista tulee muuten aina mieleen se ihmeellinen kohu siitä, mitä kaikkea valmislihapullissa on. Siis esimerkiksi broileria. Itse olen aina miettinyt, että lihaa se on broilerinkin liha. Ja toisekseen... eikö makkarat ja lihapullat ole olleet juuri sitä varten, että niissä eri eläinten eri ruhonosat saadaan jauhettuna kivasti syötävään muotoon?

Omat lihapullani nyt on tehty siitä perus sika-naudasta (vai oliko se nauta-sikaa), mistä suomalaiset ovat tottuneet lihapullansa olevankin. Sen verran ajatusta eri osien käyttämisestä hyödynsin, että lisäsi sekaan pekonia. Kaikki on parempaa pekonilla, eikös? 


Chilipekonilihapullat tomaattikastikkeella

500 g jauhelihaa
1 pussi ranskalaista sipulikeittoa
1 purkki kermaviiliä
1 rkl öljyä
1 dl korppujauhoja
1 kananmuna
~70 g pekonia
1 punainen chili
2 valkosipulin kynttä
suolaa, pippuria, paprikajauhetta

purkki tomaattimurskaa
sipuli
1 punainen chili
mausteita

1. Sekoita jauheliha, kermaviili, sipulikeitto, kananmuna ja öljy käsin tasaiseksi.
2. Lisää paloitellut pekoni ja chili, murskattu valkosipuli sekä sopivasti mausteita.
3. Lisää korppujauhot.
4. Ota lusikalla sopiva määrä massaa ja pyöritä palloksi.
5. Paista uunissa 200 asteessa melkein kypsiksi.

6. Freesaa pannulla sipuli ja pilkottu chili.
7. Lisää pannulle tomaattimurskaa.
8. Mausta.
9. Lisää sekaan melkein kypsät lihapullat ja anna muhia.


Nam! Maukkaiden lihapullien teko on niin kovin helppoa sipulikeiton avulla. Pekonilla ja chilillä saadaan lisäpotkua lihapulliin ja kastikkeella mehevyyttä. Kastikkeeseen voi lisätä tuoretta basilicaa, jos sitä sattuu olemaan. Suosittelen tarjoamaan rehellisen perunamuusin (ei sellaisen jauhehötön) ja tomaatti-sipulisalaatin kera.

2 kommenttia:

  1. Nämä lihapullat näyttävät erittäin italialaiselta ja herkulliselta :) Hieno!
    Me italialaiset syömme usein lihapullia tomattikastikkeen kanssa. Tomaatti on meidän suosikki ainesosa! :D

    VastaaPoista
  2. Kiitos kovasti! Rakastan italialaista ruokaa ja siksi varmaan tomaatti on omakin suosikki. :)

    VastaaPoista