"Kyllä tiedän antaa sinulle hyvän neuvon: kun laiskuuden halu tulee päälle, ole silloin laiskana!" Minna Canth


"Minä en saa koskaan kunnon kotiruokaa. Vain niitä hienoja juttuja." Prinssi Philip, Edinburghin herttua



keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Jauhelihapihvit aurinkokuivatuilla tomaateilla

Hopsans... Laiskis hengailee, työskentelee ja opiskelee tällä viikolla Helsingissä ja on siksi vähän hankalasti koneen ääressä. Ennen kuin tulee naputeltua reissun kuulumisia, niin laitetaan tähän väliin yksi viime viikon kokkaus.

Tämä oli niitä klassisia tilanteita, joissa tuijotan jääkaappiin ja yritän laskea yksi plus yksi ja kehitellä ideoita. Muru tulee viereen ihmettelemään, mitä teen ja kun kerron miettiväni, mitä ruokaa tekisin hän toteaa yhden vilkaisun jälkeen: "Noista ei kyllä saa yhtään mitään". Olit väärässä!

Jauhelihapihvit ja uunijuurekset


400 g jauhelihaa
2 vs kynttä
1 sipuli
kourallinen aurinkokuivattuja tomaatteja
0,5 dl korppujauhoja
0,5 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
suola, pippuri, paprika, cayenne

kaksi porkkanaa
kolme perunaa
iso pala purjoa
0,5 dl öljyä
3 rkl juoksevaa hunajaa
suolaa, pippuria, basilicaa


1. Kuori porkkanat ja perunat. Pilko porkkanat, perunat ja purjot palasiksi. Sekoita keskenään.
2. Laita pilkotut juurekset ja vihannekset uunivuokaan. Lorauta päälle öljy ja hunaja. Mausta ja sekoita kunnolla.
3. Laita juurekset 180 asteiseen uuniin. (n. 45 min.)
4. Sekoita jauheliha, puristettu valkosipuli ja aurinkokuivatut tomaatit käsin keskenään.
5. Turvota korppujauho ruokakermassa ja lisää munien kanssa jauhelihamassaan. Mausta.
6. Taputtele pihvit ja paista 180 asteisessa uunissa. (~25 min)




Jauhelihamassan ennättää tehdä, kun uunijuurekset on laitettu uuniin. Ne ovat melko samaan aikaan valmiita, kun pihvit lisää massan teon jälkeen samaan uuniin. Odotellessa pihveille voi tehdä esim. ruskean kastikkeen. Olen ihan surkea kastikkeiden tekijä, mutta onnistuin ruskeassa kastikkeessakin - kerrankin. Kolme ruokalusikallista jauhoja ruskistui kauniin pähkinän ruskeaksi kolmessa ruokalusikallisessa ehtaa voita. Sekaan vettä ja lihaliemikuutio, tomaattipyrettä ja kermaa. Toimi pihvien kanssa erinomaisesti. Lopputulos sai kiitettävän arvosanan.

Buhahaa... nuo kuvat näyttää muuten jotenkin ihan yläasteen kotitalouden kirjasta napatuilta. On värit vähän pielessä. :)

2 kommenttia:

  1. Sitä on tainnut olla meillä viimeaikoina vähän turhan usein.. Lihamakaronilaatikkoa, lihapullia, jauhelihapihvejä.. Tää taitaa olla sama, kun jossain vaiheessa käytin vain broilerisuikaleita. :)

    VastaaPoista