"Kyllä tiedän antaa sinulle hyvän neuvon: kun laiskuuden halu tulee päälle, ole silloin laiskana!" Minna Canth


"Minä en saa koskaan kunnon kotiruokaa. Vain niitä hienoja juttuja." Prinssi Philip, Edinburghin herttua



tiistai 21. helmikuuta 2012

Pakkaspäiviin porkkanakeittoa

Phiuuuuh! Muutaman viikon reissaaminen ohi ja vihdoin kotona! Nyt on pari päivää ennättänyt jopa ihan rauhoittuakin, ja mielessä on pari asiaa, mistä pitääkin kirjoittaa. Aloitetaan nyt kuitenkin uusilla versioilla vanhoista tutuista. Tuolla bataattikeiton kommenteissa alettiin pohtia sitä, miten keitosta saisi kevyemmän. No voilà! Kevyempi keitto, vaikkakin tässä on käytetty porkkanaa. Toimisi varmasti myös bataatilla.

Porkkana-tomaattikeitto

muutama iso porkkana
kasvisliemikuutio
pari sipulia
1 valkosipulin kynsi
chili-tomaattimurska
kuivaa sherryä
kuivattua chiliä
suolaa
pippuria

1. Kuori porkkanat ja paloittele ne hieman pienemmiksi paloiksi.
2. Laita porkkanat kattilaan ja lisää vettä niin, että porkkanat juuri peittyvät.
3. Lisää kasvisliemikuutio ja anna porista.
4. Kuulota sipuli ja valkosipuli
5. Kun porkkanat ovat pehmeitä, ota kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä hieman.
6. Lisää porkkanoiden ja kasvisliemen sekaan sipulit, tomaattimurska, tilkka sherryä (tai valkoviiniä) ja mausteet.
7. Kiehauta keitto vielä kerran ja nauti.



Siinä olisi nyt keitto, josta olisi jäänyt pois ne rasvaisemmat osuudet, kuten kerma ja tuorejuusto. Tuohon saa pehmeyttä lisäämällä pari nokaretta esim. Olympia-sulatejuustoa. Chiliä voi lisätä pilkkomalla tuoreen chilin pannulle sipuleiden seuraksi. Erityisen nautinnollista tuo on, jos pinnalle ripottelee raejuustoa. Nam!

Pssstt! Kelpasi myös kaverin miehelle, joka periaatteessa inhoaa yli kaiken kasviksia, keitetyssä muodossa erityisesti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti