"Kyllä tiedän antaa sinulle hyvän neuvon: kun laiskuuden halu tulee päälle, ole silloin laiskana!" Minna Canth


"Minä en saa koskaan kunnon kotiruokaa. Vain niitä hienoja juttuja." Prinssi Philip, Edinburghin herttua



keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Täytetyt paprikat ja lihapasteijat

Ärsyttävää, kun joku sanoo, että mene kauppaan ja osta ruokaa, mutta ei vaivaudu sanomaan, mitä mahtaa tahtoa! Mielikuvitus ei tänään ollut villillä päällä ja uuniin päätyivät niin perusraaka-aineet, että ne pitäisi kohta laittaa Laiskikselta pannaan. Tänään kuitenkin tuota suomalaisten suosikkia eli jauhelihaa täytettyjen paprikoiden muodossa.


 Täytetyt paprikat

4 isoa paprikaa

400 g jauhelihaa
1,5 dl riisiä (siis ennen keittämistä 1,5 dl, reilusti enemmän keitettynä)
sipuli
valkosipulia
reilusti mausteita
lihaliemikuutio
150 g tuorejuustoa
juustoraastetta

1. Keitä 1,5 dl riisiä. Lisää keitinveden sekaan lihaliemikuutio.
2. Ruskista jauheliha ja lisää sekaan sipulit. Mausta jauheliha reilusti
3. Sekoita keitetty riisi, jauheliha ja tuorejuusto mössöksi.
4. Leikkaa paprikat pitkittäin halki ja puhdista ne.
5. Täytä paprikat jauhelihamössöllä ja ripottele päälle juustoraastetta.
6. Paista uunissa 200 asteessa n. puoli tuntia.

Jauheliha kannattaa maustaa melko ronskein ottein. Itselläni ainakin ongelma usein on makaronilaatikoiden tai vastaavien kanssa siinä, että olen hieman liian varovainen maustaja. Riisit ja makaronit kun aina lieventävät makua reilusti. Väriä pöytään tuo se, että käyttää erivärisiä paprikoita. Paprikoiden kanssa tarjosin itse ihan salaattia.


Kun tuota täytettä jäi minulla (pienempi määrä paprikoita) hieman yli, niin päätin hyödyntää massan ja pakastimen viimeiset torttutaikinat tekemällä lihapasteijoita. Leikkasin levyt keskeltä halki, laitoin täytettä keskellä reunaan ja painoin vastakkaiset kulmat yhteen. Paistoin 225 asteessa noin vartin verran.


4 kommenttia:

  1. Näyttääpä herkullisilta !Täytettyjä paprikoita on pitänyt useinkin tehdä, mutta aina vain on jäänyt ajatuksen tasolle.

    VastaaPoista
  2. Ne helposti jää! Jotenkin ajattelee, että ne olisi paljon monimutkaisempia valmistaa ja että kestäisi kovinkin kauan. No, ei ole vaikeaa ja lopputulos on hyvä. :)

    VastaaPoista
  3. Täytetyt paprikat onnistuvat mainiosti myös vähän pienemmistä malleista: nappaa pikkupaprikoista "hatun" pois, putsaa sisältä ja lyö täytteen sisään...on myös aika hauskan näköinen jos laittaa ne hatut paprikoihin noin 5-10 minuttia ennen kun ottaa ne uunista. Paprikahattu vähän kypsyy mutta ei kärvenny. Hmmm...pitääpä tehdä viikonloppuna.

    VastaaPoista
  4. Totta! Tuo hattu on muuten hyvä ajatus.

    VastaaPoista