"Kyllä tiedän antaa sinulle hyvän neuvon: kun laiskuuden halu tulee päälle, ole silloin laiskana!" Minna Canth


"Minä en saa koskaan kunnon kotiruokaa. Vain niitä hienoja juttuja." Prinssi Philip, Edinburghin herttua



torstai 29. joulukuuta 2011

Bataattikeitto

Kuvia selatessa huomasin, että tämäkin resepti on jäänyt kirjottamatta. Opsis! Muistaakseni keitto oli niin hyvää, että voisinpa itsekin tehdä tätä pitkästä aikaa uusiksi. Talvella kun tulee aina hillitön himo syödä erilaisia keittoja. Ja jotenkin joulun jälkeen kuvittelee syövänsä kevyemmin, jos pitäytyy keitossa. No... tämä on taas näitä "kevyitä" keittoja.


Bataattikeitto

1 kg bataattia
1 punainen chili
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
2 kasvisliemikuutiota
1 paketti Philadelphia-tuorejuustoa
15 dl vettä
1,5 dl valkoviiniä
suola
valkopippuri

1. Kuori ja paloittele bataatit. Keitä ne vedessä, johon on lisätty kasvisliemikuutiot.
2. Freesaa pannulla paloitellut chili, sipuli ja valkosipuli.
3. Lisää chili, sipuli ja valkosipuli kypsien bataattien ja liemen joukkoon
4. Soseuta sauvasekoittimella.
5. Lisää sekaan tuorejuusto ja valkoviini. Anna kiehahtaa uudelleen.
6. Mausta tarpeen mukaan suolalla ja valkopippurilla.

Melko simppeliä, kun vaan laittaa kaiken sekaisin ja soseuttaa. Liemeen voi lisätä halutessaan ruokakermaa, jos keitto ei tunnu tarpeeksi notkealta. Keitto on parhaimmillaan hyvän leivän kanssa

Viime talvena tämä keitto maistui mm. parin mäenlaskun jälkeen, kun nälkä oli yllättänyt ja teki mieli jotain lämmittävää. Kunpa tänäkin talvena vielä pääsisi kavereiden kanssa pulkkamäkeen tai laskettelurinteisiin!!!!


5 kommenttia:

  1. Nam! Tätä pitää ehdottomasti kokeilla.

    VastaaPoista
  2. Söin tässä noin kuukausi sitten ensimmäistä kertaa elämässäni bataattikeittoa ja ensikokemus oli mielenkiintoinen. En ensin tiennyt olisiko keitto hyvää vai pahaa :D Kun en ole oikein makeitten lämpimien ruokien ystävä. Mutta pienen maistelun jälkeen alkoi sujua. Ja koostumus oli ihanan samettinen.Tuo ohjeesi vaikuttaa maukkaammalle kuin kokeiluni ( työpaikkani ruokalassa) :D

    VastaaPoista
  3. Millainen olisi sitten se kevyempi keitto laiskiksen tapaan?

    VastaaPoista
  4. Vaikea sanoa, olisiko sellaista vaihtoehtoa kuin kevyempi keitto laiskiksen tapaan olemassakaan. :) Jos tuosta kuitenkin jättäisi Philadelphian pois, niin kevyempihän se olisi. Rakenne ei olisi ihan yhtä samettinen. Siihen voisi harkita laittavansa sitten hitusen ruokakermaa, ja niitähän löytyy vähärasvaisiakin vaihtoehtoja.

    VastaaPoista
  5. Marjo(nsivuilut), ajattelin kokeilla vähän samantapaisella reseptillä porkkanakeittoa. Aika lähellähän se olisi bataattikeiton makua, mutta ehkä hieman vähemmän makea. Se makeus voi tosiaan olla hieman yllättävä, mutta samettisuus kieltämättä ihanaa. :)

    VastaaPoista