Lihapuoli niin... lihatiskeillä ei tunnetusti sunnuntaisin ole kovinkaan valtaisat valikoimat, joten päädyin tekemään mozzarellalla täytettyjä broilerin fileitä.
Mozzarellabroileri
marinoituja broilerifileitä
mozzarellaa
1. Huuhtele fileistä marinoidi pois ja nuiji fileet hieman ohuemmiksi.
2. Viipaloi mozzarella ohuiksi siivuiksi.
3. Paista fileitä hetki pannulla molemmilta puolilta niin, että file saa väriä pintaan.
4. Laita mozzarellaviipaleita fileen päälle ja taita file taskuksi.
5. Paista mozzarellabroileritaskuja uunissa niin, että broileri on kypsää ja mozzarella hieman sulanut.
Jos broilerifileet ovat varsin ohuita, ne kypsyvät suhteellisen nopeasti. Kypsyys kuitenkin kannattaa aina tarkistaa! Taskun saa näppärästi pysymään kiinni käyttämällä hammastikkuja. Broileritaskun voi täyttää esim. mozzarellalla ja parmankinkulla tai aurinkokuivatulla tomaatilla.
Käytän useammin valmiiksi marinoitua lihaa kuin pitäisi. Joku kesä luin muistaakseni Hans Välimäen grillausvinkeistä, että marinadi kannattaa huuhdella pois. Se on jo ennättänyt maustaa lihan, mutta pintaan huuhtelematta jätettynä se helposti palaa kiinni, jolloin maku kärsii. Ihan näppärä vinkki, jota olen onnistuneesti kyllä käyttänyt sen jälkeen aina marinoitujen tuotteiden kanssa.
Ja kyllä... tunnustan. Tämä on taas yksi niistä annoksista, mitä olen joskus syönyt jossakin ravintolassa. Hyvin helppoa tehdä itse!!
Se kasvislisuke pekoniin käärityn herkkusienen vieressä. Alhaalla vasemmalla entrecôte. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti