"Kyllä tiedän antaa sinulle hyvän neuvon: kun laiskuuden halu tulee päälle, ole silloin laiskana!" Minna Canth


"Minä en saa koskaan kunnon kotiruokaa. Vain niitä hienoja juttuja." Prinssi Philip, Edinburghin herttua



keskiviikko 5. tammikuuta 2011

Camembert-mansikkasalaatti

Lounashaaste on kai parempi laittaa käyntiin heti, etteivät hyvät päätökset unohdu. Jääkaapissani sattui olemaan ihana iso kimpale camembertia. Valkohomejuusto nyt solahtaisi helposti sellaisenaankin, mutta mieleni teki harjoittaa hieman jatkokehittelyä.

Jonkinlainen salaatti oli ajatuksena, kun eilen raahustin kauppaan. Oli aika tehdä testiannos. Jos ruoka on hyvää illalla, sen täytyy olla mahtavaa seuraavana päivänä lounaalla. Enpä olisi arvannut, että kaupan valikoima johti suhteellisen simppeliin ja siksi aivan loistavaan lopputulokseen.

Camembert-mansikkasalaatti (yhdelle)

Muutama jääsalaatin lehti
Kourallinen rucolaa
4-5 isoa mansikkaa
1 nektariini
pari siivua camembertia
balsamicoa

1. Pesi salaatit, kuivaa ja asettele lautaselle.
2. Puhdista mansikat. Leikkaa kanta irti ja puolita. Ripottele salaatin päälle.
3. Pese nektariini, poista kivi ja leikkaa siivuiksi. Asettele mansikoiden päälle.
4. Lorauta balsamicoa salaatin päälle.
5. Asettele camembertsiivut salaatin päälle, ihastele ja syö nautiskellen.



Tämähän olisi vielä parempaa, jos olisi kesä ja mansikat kotimaisia. Myös nektariini on sitä makeampi ja salaattiin sopivampi, mitä kypsempi hedelmä on. Talvella sitä tyytyy vähän siihen, mitä löytää. Balsamico toimii mansikoiden kaverina ihan erikoisen hyvin. Itse käytän Aceto Balsamico di Modenaa. Aamulla siis nakkasin salaatit, hedelmät ja juuston rasiaan ja työpaikalla sujautin balsamicon päälle. Kelpaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti