"Kyllä tiedän antaa sinulle hyvän neuvon: kun laiskuuden halu tulee päälle, ole silloin laiskana!" Minna Canth


"Minä en saa koskaan kunnon kotiruokaa. Vain niitä hienoja juttuja." Prinssi Philip, Edinburghin herttua



maanantai 17. tammikuuta 2011

Hedelmäsalaatti eli kuinka kämppikset piristyvät

Olin täysin unohtanut, miten hyvää hedelmäsalaatti on! Siis oikea hedelmäsalaatti tuoreista hedelmistä. Tölkkikirsikat sokeriliemessä saavat puolestani jäädä kaupan hyllylle. Varsinkin loskassa rämmityn harmaan päivän jälkeen kaksi naisihmistä kaipasivat pientä piristystä. Karkkia ei kotoa löytynyt, onneksi. Sitten bongasimme ympäri keittiötä lojuvat yksinäiset hedelmät ja ajatus sai alkunsa.

Hedelmäsalaatti (kahdelle)

1 banaani
1 appelsiini
1 omena
nippu viinirypäleitä
mustikkahunajaa

1. Leikkaa veitsellä appelsiinin kuoret ja kalvot irti niin, että jäljelle jää vain hedelmälihaa. Paloittele hedelmä
2. Pese omena ja viinirypäleet ja kuori banaani. Leikkaa hedelmät palasiksi.
3. Jaa annokset ja lorauta päälle juoksevaa hunajaa.


Hedelmäsalaattiinhan voi laittaa ihan mitä vaan. Juuri nyt mieli tekisi tuoretta ananasta, persikoita, mustikoita ja banaania. Hedelmiä kannattaa olla vähintään neljä, että tulee hieman vaihtelua. Erilaiset rakenteet ja maut ovat hyvä idea. Toisaalta sitrussalaatti appelsiinista, greipistä ja mandariinista voisi olla aika hauska. Hunajan ei ole pakko olla juuri mustikkahunajaa. Pääasia, että hunaja on juoksevaa. Hedelmäsalaatti sopii myös uudenvuodenlupauksena karkkilakon aloittaneille makeannälkään. Niin ja onnistui tehtävässään - piristi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti