"Kyllä tiedän antaa sinulle hyvän neuvon: kun laiskuuden halu tulee päälle, ole silloin laiskana!" Minna Canth


"Minä en saa koskaan kunnon kotiruokaa. Vain niitä hienoja juttuja." Prinssi Philip, Edinburghin herttua



keskiviikko 12. tammikuuta 2011

On jäätelö hyvää kun yksin syö!

Tässä muutaman vuoden ajan olen ollut jokseenkin hullaantunut Ben & Jerry's -jäätelöön. Saan helposti menemään koko purkin Cookie Dough'ta, New York Super Fudge Junkia tai Chocolate Fudge Brownieta kertaistumalla. Ja nyt siis puhun siitä isosta puolen litran purkista. Pienet purkit ovat suloisia, mutta niistä tulee vain hieman paha mieli, sillä ne loppuvat kesken. Tämän pitäisi jo kertoa, että jäätelö on vähemmän salainen paheeni.


Onneksi en ole paheeni kanssa yksin. Pappani piti aikanaan isoa arkkupakastinta täytettynä Kotijäätelön jäätelöveneillä, -puikoilla ja -tuuteilla. Niillä herkuttelimme yhdessä, ehkä hieman mummoltakin salaa. Ala-asteella saatoin syödä välipalaksi koko pakkauksen Viennetta-jäätelökakkua. Isän kanssa jaamme tilaisuuden tullen yhä Valion, Ainon ja Carte d'Orin jäätelöpakkaukset prikulleen tasan. (Vinkkinä, leikkaus kulmasta kulmaan on varmasti tasan, keskeltä arviolta leikkaus voi aiheuttaa keskustelua ja jälkipuintia!)

Nyt olen löytänyt uuden herkun! Koska itsehillintä ei välttämättä yksin ollessa riitä isoimpien pakkausten nauttimiseen useassa osassa, on tuo Ben & Jerryn puolen litran pakkaus aika sopiva. Anton & Antonissa huomasin kuitenkin B&J:tä puolet edullisemman ja saman kokoisen pakkauksen ruotsalaista, ihanan pehmoista SIA-jäätelöä. NAM! SIA-jäätelöt valmistetaan tuoreesta kermasta, niin kuin kuuluukin!


Olen maistanut jo suklaan, minttu-viikunan ja tiramisun makuisia jäätelöitä ja olen jokseenkin myyty. Pakkaus ei ehkä ole yhtä houkutteleva tai makuyhdistelmät yhtä villejä kuin Ben & Jerry'sillä, mutta ei nuo länsinaapurit ihan pieleen jäätelöä tee. Pakko on maistaa vielä ainakin raparperijäätelöä sekä mandariinijäätelöä. Myös sorbetit ovat yhä testaamatta. SIAn pitäisi olla saatavilla ympäri Suomen, joten jäätelöstä pitävä ystäväiseni - kokeile ihmeessä!

1 kommentti: