"Kyllä tiedän antaa sinulle hyvän neuvon: kun laiskuuden halu tulee päälle, ole silloin laiskana!" Minna Canth


"Minä en saa koskaan kunnon kotiruokaa. Vain niitä hienoja juttuja." Prinssi Philip, Edinburghin herttua



perjantai 14. tammikuuta 2011

Pikku-Nepal

Loppiaisaattona kävin pitkästä aikaa yhdessä lempiravintoloistani. Pikku-Nepal on ehkäpä Helsingin paras nepalilainen, tai ainakin oma suosikkini. Pikku-Nepalissa suuri osa pöydistä on loosseja, joten oman porukan kanssa pystyy juttelemaan aika rauhassa. Sisustus on perinteinen. Seinillä on tauluja Himalajan Annapurnan vuorijonosta.


Pikku-Nepal on ravintola, jossa tapani on olla tylsä. Luen aina koko laajan listan läpi hermostuttaen seurani, ja lopulta päätän aina ottaa saman annoksen. Sen, jonka muutkin yleensä ottavat, ja muut usein tietävät päätöksensä ilman listan lukuakin.


Numero 25, eli Kukhuro Shiraz, sisältää yrttijogurttimarinoituja kanan rintapaloja kastikkeessa, jossa on tomaattia, paprikaa, sipulia ja inkivääriä. Annos tarjoillaan riisin, naan-leivän, raita-kastikkeen ja chutneyn kanssa. Tandoori-uunissa paistettu naan-leipä on ihanaa, rasvaista ja pehmeää. Lopulta kahmin leivän palalla kaikkia kastikkeita sekaisin ja jos ilkeäisin, nuolisin varmaan sormen päänikin!




Urbaanilegendojen mukaan muutkin annokset ovat hyviä. Olen jopa nähnyt, kuinka lampaan lihapullat ovat hävinneet tyytyväisen asiakkaan lautaselta. Itse en oikein edes muista, millaista oli, ennen kuin löysin numeron 25.

Kukhuro Shirazia saa myös muista nepalilaisista ravintoloista. En ole vielä löytänyt Pikku-Nepalin voittanutta, mutta joku on varmasti eri mieltä. Uskon, kun kokeilen. Toistaiseksi Pikku-Nepal on voittamaton.

1 kommentti: