"Kyllä tiedän antaa sinulle hyvän neuvon: kun laiskuuden halu tulee päälle, ole silloin laiskana!" Minna Canth


"Minä en saa koskaan kunnon kotiruokaa. Vain niitä hienoja juttuja." Prinssi Philip, Edinburghin herttua



torstai 22. joulukuuta 2011

Kuohujuoma sopii jouluaterialle

Jes! Tätä uutista on odotettu. Kuohuva juoma sopii myös joulupöytään! Helsingin Stockmannin Alkon myymäläpäällikkö Ari Seinä sanoo jutussa, että kuohuviini sopii joulupöydän kinkun, kalkkunan sekä laatikoiden kanssa. Ja uskottava kai se on. Kuohuva kun sopii lähes kaiken kanssa.

Olisiko joskus Radio Mafian Alivaltiosihteerissä ollut loru, jossa todettiin jotenkin näin:

"Valkoviini kalan kanssa,
punaviini lihan kanssa,
väkeviä ajan kanssa,
kaljaa myöskin paljaaltansa."

Tästä ainakin tuo punaviinin ja valkoviinin suositukset kalalle ja lihalle tuntuvat pitävän tiukasti kiinni ihmisten käsityksistä. Lisäksi ainakin minulla punaviinin käyttö kasvaa syksyn tullen, kun taas valkoviini on suosiossa keväällä ja kesällä. Ehkä se ei ole ihan huono muistutus, että näitä pölyttyneitä ajatuksiaan voisi vähän virkistää. Siis valkoviiniä tai kuohuviiniä joulupöytään sen lihan rinnalle ja keskelle synkkää talvea (oi joulun ihmettä odotellessa, jos se lumi vielä tulisikin!).

Jouluolut on myös tervetullutta meidän joulupöytäämme. Itse vasta opettelen oluen maistelua, mutta onneksi perheessä on yksi varsinainen olutnörtti, joka opettaa. Ainakin lämmitettävät kirsikkaoluet ovat jo saavuttaneet suosioni glögin korvaajina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti