"Kyllä tiedän antaa sinulle hyvän neuvon: kun laiskuuden halu tulee päälle, ole silloin laiskana!" Minna Canth


"Minä en saa koskaan kunnon kotiruokaa. Vain niitä hienoja juttuja." Prinssi Philip, Edinburghin herttua



perjantai 30. joulukuuta 2011

Kuohuvaa vuodenvaihteeseen

Huomennahan taas pitäisi katsella ilotulitusten räiskettä, laulaa Auld Lang Synea ja poksauttaa pullo kuohujuomaa vuoden vaihtumisen kunniaksi. Mistähän tuo on tullut, että uudenvuodenaattona kuuluu juoda kuplivaa? Useammassakin lehtikirjoituksessa asia vaan todetaan, Alkoissa se näkyy myyntipiikkeinä ja no - onhan tuo tapa ollut itselläkin.

Malja vuodelle 2011

Ilta-Sanomat teki vertailun uudenvuoden juomista. Vertailuun pääsivät 10 myydyintä kuohuviiniä ja kaksi samppanjaa. Yllätys ei liene se, että kallein samppanja vei voiton ja se edullinenkin pärjäsi muita paremmin. Se hieman yllätti, että kuohuviineistä vei voiton Yellowglen Pink. Tuo rosékuohari on ollut oma ja monen ystävänikin suosikki, mutta lähinnä sen suloisen tyttömäisyyden takia. Nyt sen listan kärkeen nosti ammattilaisten raati. Jännää.. Jotenkin yhdistän Pinkin aina kesäisiin tunnelmiin, en keskitalven ilakointiin.

Yellowglen Pink kesäaikaan.

Onhan noita viinejä ihan kivaa ostaa vertailujen perusteella ja niistä saa hyviä ideoitakin uusien viinien kokeiluun. Kivoin tapa löytää oma mieluinen skumppa on kuitenkin mielestäni tasting. Olen pari kertaa ollut virallisessa kuoharitastingissa, mutta mikäs sitä estää järjestämästä omaa tastingia kaveriporukalla vaikka sitten uudenvuodenaattona. Jokainen tuo eri pullon ja sokkona maistellaan ja arvioidaan kuplien kokoa, väriä, makua ja tuoksua. Mukaan tietysti mansikoita, juustoja ja muita herkkuja tuomaan aromeita paremmin esiin. Eikä pullojen edes tarvitse olla isoja, jos halutaan todellakin vain pienet maistiaisannokset. Piccolo-pullojen valikoimakin alkaa olla melko runsas ja näin saadaan edullisesti mukaan samppanjaakin.

Kuohuviinitasting. Voittaja oikeassa reunassa.

Ehkä jotain kuplia huomiseksi pitää hankkia. Jos ei muuta, niin sitten Sodastreamerin avulla. ;)


Niin muuten... Kuplivasta juhlatunnelmasta arkisiin asioihin: Laiskis oli tänään ruoan suhteen HYVIN laiska.



2 kommenttia:

  1. Pink on hyvää! En yleensä pidä kuivista kuohuvista mutta Pinkkiä nautin mielelläni. Kuohuviini on muutenkin hyvä aterialla kuin aterialla - siinä missä mies vetää "olutta läpi aterian" juon itse usein vain kuoharia. Kesä, talvi, syksy tai kevät - kuoharia sen olla pitää!

    VastaaPoista
  2. Olet prikulleen oikeassa! Kuohuva on hyvä aterialla kuin aterialla ja joka vuodenaikaan! Se, että juuri Pink voitti tuon kyseisen vertailun, oli minusta pieni yllätys. Mutta kyllähän sitä mielellään nauttii!

    VastaaPoista