"Kyllä tiedän antaa sinulle hyvän neuvon: kun laiskuuden halu tulee päälle, ole silloin laiskana!" Minna Canth


"Minä en saa koskaan kunnon kotiruokaa. Vain niitä hienoja juttuja." Prinssi Philip, Edinburghin herttua



lauantai 10. joulukuuta 2011

Oma subi, paras subi

Rakastan Subwayn leipiä. Melko tarkalleen ottaen olen saanut subin viimeksi joskus maaliskuussa. Ongelman voisi ratkaista ottamalla auton ja ajamalla lähimpään kaupunkiin, jossa on Subway. Hetkellisessä harhatilassa jopa tutkin Subwayn sivulta franchise-ohjeita, kunnes tulin järkiini. Olen opetellut tekemään "subini" ihan itse kotioloissa.


Kalkkunasubi

1 ciabatta
muutama siivu kalkkunaleikkeitä
juustosiivuja

Lisäksi esimerkiksi:
sipulia
tomaattia
kurkkua
jalopenoja
salaattia
paprikaa
tuorejuustoa
oliiviöljyä
balsamicoa
oreganoa ja pippuria

1. Paahda halkaistua ciabattaa hetki uunissa. Raakapakasteciabattan kohdalla paista lähes kypsäksi ja halkaise sitten.
2. Aseta kalkkuna ja juustosiivut ciabatan toiselle puolikkaalle ja pidä hetki uunissa. Juusto saa hieman sulaa.
3. Täytä halutuilla kasviksilla.
4. Mausta oliiviöljyllä, balsamicolla, oreganolla ja pippurilla.
5. Kääri leivinpaperi, lautasliina tai ihan vaan kädet ronskisti "subin" ympärille ja ota iso haukku.


Teen itse usein "subin" raakapakasteciabattaan. Siinä kannattaa varoa sitä, ettei ciabattan pinnassa mene viiltoja. Ne hieman hankaloittavat leivän halkaisemista. Nälästä riippuen alas menee joko kokonainen tai puolikas "subi".

Subi toimii muuten hyvin esim. tortillaillan jälkeen. Usein jäljelle jää noita valmiiksi pilkottuja vihanneksia, salsaa ja guacamolea. Niistä saa oivat lisukkeet "subin" mausteiksi. Sivelee vain guacamolea toisen puolikkaan pintaan uunin jälkeen ja käyttää salsaa öljyn ja balsamicon sijaan kastikkeena. Toimii!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti