"Kyllä tiedän antaa sinulle hyvän neuvon: kun laiskuuden halu tulee päälle, ole silloin laiskana!" Minna Canth


"Minä en saa koskaan kunnon kotiruokaa. Vain niitä hienoja juttuja." Prinssi Philip, Edinburghin herttua



perjantai 11. joulukuuta 2020

Ei kai bloggaamista voi jatkaa seitsemän vuoden tauon jälkeen - vai voiko?

No mutta... 

Onko edellisestä postauksesta jo vuosia?

Törmäsin tähän ajatukseen, kun yhtäkkiä Facebook ilmoitti jonkun käyneen Laiskan kokin Facebook-sivulla. Niin tosiaan, teinhän minä sellaisenkin.

Viime aikoina on kutkuttanut aloittaa bloggaaminen uudelleen. Miksihän?

Ehkä taustalla on se, että olen tehnyt vuosia välissä töitä toimittajana (ihan eri aihepiiri) ja tuntui, että kirjoittaa sai aivan kutkulleen. Nyt työnkuva on muuttunut, ja tätä luovempaa tapaa purkaa ajatuksia on alkanut kaivata. Lisäksi ruoka on tuntunut taas ajankohtaiselta. Ai miksi? No koronapa tietysti. Tuntuu, että minun korona-arkeani hallitsee kolme asiaa: Ennätänkö tehdä aamupalan ennen ensimmäistä palaveria, mitä tekisin lounaaksi ja miten suunnittelisi viikon ruokalistan niin, että saisi kaiken kerralla tilattua ruokakassi-palvelusta, jota käytän.

No tämä ruokakeskusteluhan on aika kaukana siitä, mitä blogin sisällöstä tätä aloittaessani mietin. Koko Laiska kokki -blogin ajatus oli, että halusin blogata itselleni tärkeistä asioista: ruoasta, ruokakulttuurista ja -ilmiöistä, ravintoloista ja ehkä ihmisistäkin, jotka inspiroivat. Mun mielenkiintoni (tai taitoni) ei omasta mielestäni jotenkin riittänyt reseptien tekoon ja julkaisuun, vaikka niitä välillä olenkin tehnyt, sillä eri formaateissa pyörii monia paljon taitavampiakin kokkeja, ammattilaisia jopa.

Mutta... jospa sittenkin ottaisi varovaisen paluun. Ilman paineita. 

Tämän päivän osalta vastaukset kolmeen arki-asiaan ovat: 

1. En ennättänyt. Kahden aamupalaverin jälkeen pidin pikaisen tauon, jonka jälkeen söin kaurapuuroa mustikoilla ja omatekoisella omenahillolla ja join ison mukin kahvia. Kaurapuuroa opin muuten syömään vasta reilu vuosi sitten. Olen aina ollut huono aamupalan syöjä, mutta olen opetellut. Apuna on ollut Sutelan myllyn kaurahiutaleet, joista tulee huippuhyvä puuro. Lisävinkkinä on vielä kaurapuuroon loppuvaiheessa lisättävä loraus kauramaitoa.

2. Lounaana oli eiliseltä illalta jäänyttä kantarelli-risottoa. Soveltamisen mestarina tästä on tullut jo legenda. Erään kerran kotona ei ollut valkoviiniä risottoon, joten näppäränä tyttönä uhrasin lorauksen kuohuviiniä. No... Eilenhän ei ollut valkoviiniä, ei kuohuviiniäkään. Joten risoton sekaan lorahti tilkka itsenäisyyspäivältä jäänyttä samppanjaa. Hups.

3. Ruokaviikon suunnittelu.. Tämä on täysin vaiheessa. Ei tämä arki sentään niin helppoa ole.

Hyvää joulun odotusta!

Ja ihan arkistohelmenä, joka vuosi sähköpostiini tulee tieto, tämän postauksen hakuosumista. Joulutorttumallit tyylikkäänä paint-piirroksena. 😂😂

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti