"Kyllä tiedän antaa sinulle hyvän neuvon: kun laiskuuden halu tulee päälle, ole silloin laiskana!" Minna Canth


"Minä en saa koskaan kunnon kotiruokaa. Vain niitä hienoja juttuja." Prinssi Philip, Edinburghin herttua



tiistai 4. tammikuuta 2011

Lupauksia vuodelle 2011!

Vuosi alkoi niin loistavasti, ettei huipulta voi kuin tulla alas. Työpaikkani toimiston oli tarkoitus muuttaa nyt tammikuun alussa Vantaalta Helsingin keskustaan. Olin etukäteen ehkä liiankin iloinen siitä, että VR:n junaliikenteestä eroon pääsyn lisäksi muuton myötä Helsingin keskustan lounaspaikat olisivat olleet käden ulottuvilla. Vihdoin ja viimein olisin voinut sanoa hyvästit henkilöstöravintolalle, jonka taso on parhaimmillaankin vaihteleva.

Mutta ei.. Vesivahinko tuhosi uudet toimistotilat ja muuttoa saadaan odottaa ainakin elokuuhun. Hei hei, ravintolalounaat, Wanha kauppahalli, Stockmann Deli ja Sushibar sekä jo suunnitellut kesäiset piknikit Esplanadin puistossa.

Kotimatkalla sorruin lohdutuksena Subwayn houkutuksiin ja syötyäni tajusin: tällaista huttua tulee syötyä ihan liikaa. Ei mitenkään pahalla Subwayta kohtaan - subit ovat loistavia! - mutta kyllähän tällaista voisi tehdä helposti itsekin ja ehkä jopa paremmin. Siksi tein vihdoin uudenvuodenlupaukseni, joka samalla korvaa muutosta koituneen lounaspettymyksen. Vuonna 2011 tämä laiskiainen tekee itse enemmän hyviä, ruokaisia eväitä! Ei enää henkilöstöravintolaa tai nälkäisenä pikaruokaloihin sortumista.

En nyt sentään kokonaan aio heittäytyä eväsruokailijaksi, varsinkin kuin torstaisin lounastajat saavat pannarin kanssa kermavaahtoa. Pikaruokaakin varmasti syön, samoin pakastepizzaa ja herkkuja. Tavoitteena on kuitenkin vähentää huttua ja syödä laadukkaampaa. Ja ehkä hieman samalla tehdä hieman säästöäkin.

En edes yritä sanoa "ei" eineksille tai valmisannoksille, sillä mitähän muuten tulisi  niistä päivistä, jolloin laiskottaa, väsyttää ja lounas unohtuu kotiin jääkaappiin. Tähän mennessä Eloveenan puuropussit (loistava tuote muuten!) ovat olleet hätävara. Nyt niitäkin voisi tuunata banaanilla, mustikoilla, hunajalla ja vaikka millä.

Hei vuosi 2011 ja herkulliset lounaat! Täältä tullaan! Mitähän sitä huomenna söisi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti