"Kyllä tiedän antaa sinulle hyvän neuvon: kun laiskuuden halu tulee päälle, ole silloin laiskana!" Minna Canth


"Minä en saa koskaan kunnon kotiruokaa. Vain niitä hienoja juttuja." Prinssi Philip, Edinburghin herttua



torstai 13. tammikuuta 2011

Valkosipuli-tuorejuusto-broileripasta

Tapani heittää mitä sattuu kattilassa sekaisin tunnetaan myös nimellä Laiskan kokin kokeileva keittiö. Yleisimmin kokeilevan keittiön lopputulos on jonkin sortin broileripasta, sillä broileria on useimmiten pakkasessa ja pastaa aina kaapissa.

Nyt kokeilevan keittiön syy oli laiskuus raahautua kauppaan asti. Matkaahan siis olisi kotoa hurjat parisataa metriä, mutta ulkona oli loskaista, liukasta ja inhottavaa. Mukavampaa siis laittaa kotoisat lökövaatteet päälle ja tutkia, mitä syötävää kaapin aineksista saisi aikaan. Ja saahan niistä! Pastasta tuli juurikin niin hyvää, että se kelpasi osaksi lounaseväskampanjaani.

Valkosipuli-tuorejuusto-broileripasta (4 annosta)

400 g valkosipulimarinoitua broileria
1 iso sipuli
n. 100 g valkosipulituorejuustoa
n. 75 g taco-tuorejuustoa
2-3 dl valkoviiniä
pastaa
oliiviöljyä
valkopippuria

1. Pilko sipuli (myös broileri, jos ei ole valmiiksi suikaleina) isoiksi paloiksi.
2. Lorauta oliiviöljyä pannulle. Ruskista sipuli sekä broilerin palaset öljyssä.
3. Kaada valkoviini sekaan. Lisää tuorejuustot. Sekoita tasaiseksi.
4. Mausta
5. Kaada kypsän pastan sekaan ja pyöräytä kauhalla pari kertaa.



Pasta kypsyy kattilassa helposti samalla kuin kastiketta valmistetaan. Keitinveden voi laittaa samaan aikaan kiehumaan, kuin aloittaa sipulin pilkkomisen. Todennäköisesti kastike ja pasta ovat valmiita lähes samaan aikaan.

Tuorejuustojen ei ole pakko olla juuri valkosipuli- tai tacotuorejuustoa, vaan lähes mitä vaan kaapista/kaupasta löytyvää. Tuorejuustot ovat usein niin maukkaita, että niiden lisäksi ei juuri tarvitse kastiketta maustaa. Päälle voi lisätä parmesaania, jotta juustoisuus oikein korostuu.

Valkoviinin lisäksi kastike ei juuri muuta nestettä kaipaa. Viini antaa tälle kastikkeelle sitä jotakin. Pelkkä tuorejuusto tekee kastikkeesta superpehmoisen, mutta valkoviini antaa maulle kaivattua särmää.

Tämä pasta ei ehkä ole varsinainen ilo silmälle väriloistossaan, mutta tällä kertaa siitä tekee sympaattisen sydämenmuotoiset pastat. Se nyt piristää kenen tahansa päivää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti