"Kyllä tiedän antaa sinulle hyvän neuvon: kun laiskuuden halu tulee päälle, ole silloin laiskana!" Minna Canth


"Minä en saa koskaan kunnon kotiruokaa. Vain niitä hienoja juttuja." Prinssi Philip, Edinburghin herttua



torstai 28. lokakuuta 2010

Täydellisen skonssin metsästys

Kirjoitin tuossa aiemmin, miten Lontoossa au-pairina ollessani ihastuin skonsseihin. Sen jälkeen olen yrittänyt löytää täydellistä skonssia Suomesta. Ihan se ei ole onnistunut, enkä ole itse löytänyt kokeilemisen arvoista skonssireseptiäkään. Ehkä kondiittoriystävä voisi auttaa.

Nyt päädyin kokeilemaan Anton & Antonista löytämiäni skonsseja. Skonssit olivat valtavan kokoisia. Maultaan ne olivat mausteisia ja teen kanssa mahtavia, mutta eivät vieläkään niitä täydellisiä. Skonssit olivat amerikkalaistyylisiä, eli hieman kuivempia, ja murenivat helposti. En viitsi vielä vaipua metsästyksessä epätoivoon, sillä nämä ovat tähän mennessä parhaaksi todettu korvike.

Skonssejahan syödään iltapäiväteellä perinteisesti hillon ja kermavaahdon kanssa. Minä söin omani Cumberland-hyytelön kanssa. Sitähän tavallisesti syötäisiin punaisen lihan, vaikka lampaan, kanssa. Toimi kyllä yllättävän hyvin skonssinkin kera. Kannattaa kokeilla.

Täydellisen skonssin metsästys jatkukoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti