Ulkona on kylmä! Saa kaivaa vanhat kunnon pinkit Reinot jalkaan ja villatakkia päälle, että tarkenee edes sisällä. On juurikin sellainen ilta, että tarvitsee jotain sopivan pehmoista ja lämpöistä syötävää. Laiska kokki kaivaa taas kaappeja ja raapii tomaatti-mozzarellaleipien ainekset kasaan. Neljään leipään (kahden hengen iltapala) menee:
1 patonki (esim. raakapakaste tai esipaistettu)
2 tomaattia
100-150 g mozzarellaa
2-3 rkl pestoa
mustapippuria
suolaa
1. Leikkaa patonki pitkittäin puoliksi
2. Levitä patongin puolikkaille tasaisesti pestoa parin millin kerros
3. Pese tomaatit. Leikkaa tomaatit ja mozzarella puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi
4. Asettele tomaatit ja mozzarella viipale kerrallaan vuorotellen patongille
5. Paista uunissa n. 200 asteessa ja 10 minuuttia. Paistolämpötila voi vaihdella riippuen patongista (jos. raakapakaste, niin katso pakkauksen ohje). Valmiin patongin pinnalla on ihanaa, sulaa juustomassaa.
6. Ripottele pinnalle mustapippuria ja hiukan suolaa.
7. Leikkaa patogit keskeltä puoliksi.
8. Syö
Tästä herkusta tulee vielä parempaa, jos pinnalle ripottelee paiston jälkeen tuoretta basilikaa tai rucolaa. Lisäksi patonkiin voi lisätä esim. punasipulia. Jos patonkia ei ole, muut ainekset voi levittää ranskanleivän, maalaisleivän tms. päälle. Tuolloin suosittelen muutaman minuutin paistoa grillivastuksella. Tämä ei ole laihduttajan annos, sen verran rasvaista nannaa leivät ovat.
Ei oo ainakaan nälkä enää. :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti