"Kyllä tiedän antaa sinulle hyvän neuvon: kun laiskuuden halu tulee päälle, ole silloin laiskana!" Minna Canth


"Minä en saa koskaan kunnon kotiruokaa. Vain niitä hienoja juttuja." Prinssi Philip, Edinburghin herttua



tiistai 20. maaliskuuta 2012

Gastro-messut

Lupailin Facebookissa kirjoittaa Gastro-messuista jo viikonloppuna, mutta menin selvästi lupaamaan liikoja. Viikonloppu kuin meni mukavasti ulkoillessa ja loistavalla keikalla Virgin Oilissa. Menkää ihmiset kuuntelemaan Capital Beatia, jos on mahdollisuus! Siinä tämmöinen rockista tykkäävä tyttönenkin sai tanssijalan innokkaasti vipattamaan.

Mutta niin.. Gastro! Ruoka-alan ammattilaisten ykkösmessut ja olihan siellä taas vaikka mitä. Maistelin uutuusherkkuja ihan huumassa ja yritin välillä muistaa ottaa edes joistakin kohokohdista kuvia, ja tässäpä niitä.

Ensimmäisenä maininta erinomaisesta tuotteesta: Valion salaattibaari!

Valion osasto oli tosi freshin oloinen ja salaattibaariajatus kiva ja virkistävä. Maistelussa alla olevassa kuvassa fetasalaatti. Se oli erittäin hyvää ja virkistävä poikkeus tuolla messujen valikoimissa.


Toisena ohikulkumatkalla: Fazer!

No osastohan olisi voinut olla kivempikin ja helpommin kuljettavissa, mutta suklaasta aina saa pienet bonuspisteet. Plus nuo Fazerin Nordic Gourmet -suklaat on niiiiiin hyviä. Ei ihme, että kuvatessa jonkun (HUOM! EI MINUN) käsi hyökkäsi kahmaisemaan suklaita kourallisen.


Kolmantena kehut kunnon showsta: Myllyn paras!

Myllyn parhaan osasto oli paitsi kivan näköinen, niin siellä oli käynnissä myös kunnon show! Food Designer Markku Luola piti yllä melkoista hulinaa tehdessään osastolla salaattiannoksia. Suu kävi kuin stand up -koomikolla, ja hyvännäköistä jälkeähän siitä tuli. Alla osaston "vesiputous", salaattishow ja viimeisenä kuva salaatista nimeltä Ukko. Hih.


Neljäntenä pisti silmään värikkyys: Laitila!

Laitilan limut, erityisesti nuo Herra Hakkaraiset, ovat jotenkin kovasti mieltä lämmittävän oloisia. Herra Hakkarainen on toki hahmona pop, mutta tuo limonaati. :) Laitilan Herra Hakkaraiset ovat säilöntäaineettomia ja tuulivoimalla valmistettuja. Laitilan tuotteita tuli maistettua myös niitä alkoholipitoisia - ja toimiihan ne. :)


Viidentenä kehut kivasta osastosta: HK Ruokatalo.

HK:n osasto oli todella kivannäköinen. Se oli modernin ja trendikään näköinen. Tuotteiden esillelaittoa oli selvästi mietitty, eikä tuotteita oltu vain roiskittu sinne tänne. Erityisbonuspisteet valkoisista kirjainpalikoista. Ja olihan se osastolla nautittu hodarikin suun mukainen.


Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä todellakaan herkut: Ingman!

Voi, tekin olette lähteneet sitten tekemään frozen yogurteja. Onneksi! Siinä jugurttipisteellä näytti olevan koko ajan melkoinen kuhina ja jono, mutta onneksi sain oman maistiaispalani. TODELLA HYVÄÄ! Tätä voisi kuvitella kesällä syövänsä useamminkin.


Huomion voi toki kiinnittää myös sopivasti matchaaviin kynsiin ja lusikkaan. :)

3 kommenttia:

  1. Kiva postaus, ja hyvät kuvat
    sulla on sama juttu kuin minulla, blogin kapeus rajoittaa kuvakoolla herkuttelua :)

    VastaaPoista
  2. Moi. Huomasin muuten sellaisen meitä yhdistävän tekijän, että ollaan molemmat media-alalla ja oltu ravintola-alan töissä :) täällä jyskylässähän on nyt vapaa-ajan messut tulevana viikonloppuna paviljongilla, jossa on ruokaa ja viiniä luvassa ja taidan piipahtaa siellä. blogisi on mielenkiintoista luettavaa kaikin puolin.

    VastaaPoista
  3. Kiitos Luka! Mullahan pääasiassa kuvat on puhelimella napattu, kun kameraa ei aina jaksa kantaa mukana. Jos pitäisi järkkäriä mukana, niin sitten olisi kiva herkutella sillä kuvakoollakin.

    Kiitos Kyösti! Taitaa olla luontainen tie tuo raflasta mediaan. Melkein väittäisin, että jonkinlaista luovaa hulluutta molemmat alat.

    VastaaPoista