"Kyllä tiedän antaa sinulle hyvän neuvon: kun laiskuuden halu tulee päälle, ole silloin laiskana!" Minna Canth


"Minä en saa koskaan kunnon kotiruokaa. Vain niitä hienoja juttuja." Prinssi Philip, Edinburghin herttua



tiistai 8. maaliskuuta 2011

Halloumi-salaattia

Palataanpa lounashaasteeseen. Eräänä kauniina etätyöpäivänä sain ainakin vältettyä henkilöstöravintolan ja päädyin vaihteeksi salaatin ääreen. Juustoa salaatin päällä alkaa olla kai huolestuttavan usein nähty annos jo. Jotenkin kummasti nämä kokkailut menevät kausittain. Jossain vaiheessa tein jatkuvasti vain kanapastaa.

Nyt kun muutto lähestyy, niin käynnissä on varsinainen kaappien ja erinäisten purkin pohjien tyhjennys. Pestohan on toki raavittava purkista viimeistä tippaa myöten ja tällaista sen seuraksi siis saatiin.

Halloumi-salaatti

halloumi-juustoa
jäävuorisalaattia
rucolaa
kirsikkatomaatteja
kurkkua
pestoa
oliiviöljyä

1. Pese, kuivaa ja revi salaatit lautaselle.
2. Pese ja leikkaa kurkku ja tomaatit.
3. Paista puolen sentin paksuisia halloumiviipaleita pannulla. Parissa minuutissa juusto saa jo nätin värin. Aseta siivut salaatin päälle.
4. Sekoita noin teelusikallinen pestoa loraukseen oliiviöljyä. Pesto notkistuu ja siitä saa juoksevan salaattikastikkeen. Valuta lusikalla salaatin päälle.


Halloumi <3 Että se onkin hyvää. Koska halloumi on valmiiksi aika suolaista, kannattaa sen kaveriksi ottaa mahdollisimman raikkaita makuja. Pestoöljy tietysti lisää vielä suolaisuutta, mutta se tuo samalla myös hyvää makua salaatille. Toimiihan tämä eväänäkin, koska kyllä sen paistetun halloumin syö kylmänäkin. Pestokastike kannattaa ehkä lisätä vasta juuri ennen syömistä, ettei salaatti lopulta ui öljyssä.

Oh, olisipa jo kesä, että halloumin voisi grillata mökillä parin tirisevän pihvin vieressä auringon paahteessa ja aaltojen liplattaessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti