"Kyllä tiedän antaa sinulle hyvän neuvon: kun laiskuuden halu tulee päälle, ole silloin laiskana!" Minna Canth


"Minä en saa koskaan kunnon kotiruokaa. Vain niitä hienoja juttuja." Prinssi Philip, Edinburghin herttua



perjantai 25. maaliskuuta 2011

Laurikainen on my mind

Jälkihuomautus! Viremon grilliä ei enää ole. Valitettavasti. Teksti saa silti jäädä, koska Laurikaisia saa Savonlinnasta vielä useasta paikasta, onneksi! Mikään ei tosin ylitä vanhaa kunnon Viremoa.

Tulevassa kotikaupungissani on muuten herkku, joka jokaisen tulisi tiedostaa ja muistaa. Lihapiirakalla tarkoitetaan muualla suomessa sellaista kammottavaa rasvaista pullaa. Savonlinnassa lihapiirakka on rehellinen lörtsy. Parhaimmillaan kyseisen herkun saa mm. Viremon grilliltä, jossa myydään Laurikaisen lihalörtsyjä. Laurikaiset ovat ehdottomasti parhaat lörtsyt!



Kun joskus naperona isäni heitti huumorilla vievänsä perheen ulos syömään, se usein tarkoitti juuri kyseistä grillikioskia. Auto parkkeerattiin kadun laitaan ja koko porukalle haettiin annokset lörtsyjä, makkaraperunoita ja savolaisia. Tällä kertaa kyseessä oli mässäiltiin naisten päivän kunniaksi. Muistojen takia lörtsy maistuu edelleen melkein parhaimmalta nautittuna autossa pienen maitotölkin kera.


Olen joskus tuonut lörtsyjä pakkaseen ja lämmittänyt niitä mikrossa. Ihan ok, mutta ei sitä aitoa oikeaa. Lörtsy pitää saada tuoreeltaan ja höyryävänä. Omaan lörtsyyni haluan juustoa, sipulia ja ketsuppia. Mausteet tietysti menevät jokaisen maun mukaan, mutta tuollaisena on melkoinen herkku!



Viremon grillin paikan vaihtumisesta on muuten ollut puhetta kaupunkikuvan uudistuessa. Ainakin toistaiseksi se jatkaa vanhalla paikallaan Pappilankadulla.

5 kommenttia:

  1. Viva Laurikaisen lörtsyt!!
    Muutapa en entisestä kotikaupungista kaipaakaan ;D

    VastaaPoista
  2. ens viikonloppuna maistetaan!!

    VastaaPoista
  3. Viremon grilli on jo historiaa!!

    VastaaPoista
  4. Harmi, enää ei saa edes Laurikaisia :(

    VastaaPoista