"Kyllä tiedän antaa sinulle hyvän neuvon: kun laiskuuden halu tulee päälle, ole silloin laiskana!" Minna Canth


"Minä en saa koskaan kunnon kotiruokaa. Vain niitä hienoja juttuja." Prinssi Philip, Edinburghin herttua



torstai 19. toukokuuta 2011

Ravintolapäivä kapinoi byrokratiaa vastaan

Silmääni sattui tänään vinkeä uutinen. Tai oikeammin kapina. Ravintolapäivä 21.5.2011 on päivä, jolloin kuka tahansa voi laittaa (luvattoman) ravintolan pystyyn yhden päivän ajaksi. Kyseessä on kapina ja karnevaali ravintolayrittämisen hankaluutta vastaan. Suomalainen virkamieskoneisto on idean takana olevien ihmisten mielestä liian jäykkää ja sääntöorientoitunutta.

Lista päivän ravintoloista alkaa jo olla yllättävän pitkä. Ilahduttavaa on se, että asiasta on innostuttu myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Iloista tämä on siksi, että esimerkiksi vappuna kaipasin kovasti Kaivopuiston riehakasta karnevaalitunnelmaa, mutta vastaavaa en ikävä kyllä nähnyt täällä. Helsingissä karnevaalit osataan (ei pahalla Tampere ja muut kivat kaupungit, tunnen Helsingin fiestat teidän karkeloitanne paremmin). Ravintolapäivänä Helsingissä itseäni houkuttaisi ainakin polkupyörällä kulkeva ravintola, josta saa drinkkimehujäitä sekä tapaksia tai sitten satukahvila. Ravintoloita on kyllä joka lähtöön!

En ota kantaa siihen, millaiset negatiiviset tai positiiviset vaikutukset hommalla voi olla lauantaina varsinaisten ravintoloiden myynteihin tai miten sallittua touhu on. Toteanpa vain, että Casa Laiska Kokki voisi kuulostaa aika veikeältä. Ehkä kuitenkin tämä chef on master vain omille kavereilleen. :)

1 kommentti: