"Kyllä tiedän antaa sinulle hyvän neuvon: kun laiskuuden halu tulee päälle, ole silloin laiskana!" Minna Canth


"Minä en saa koskaan kunnon kotiruokaa. Vain niitä hienoja juttuja." Prinssi Philip, Edinburghin herttua



tiistai 3. toukokuuta 2011

Läksiäislahjontaa osa 2

Isosisko onnistui yllättämään muuttopäivänä läksiäislahjalla. Kävi mielessä, mitähän siskolla on mielessä, kun kääreistä paljastui Malin Söderströmin ja Tomas Tengbyn keittokirja Kesäherkkuja veden äärellä. Kirja on täynnä herkullisia kesäisiä reseptejä. Miltäs kuulostaisi vaikkapa Huurteinen melonijuoma tai Camparigranité? Täydelliseltä kesähelteeseen, eikös? Tai sitten grilliherkkuja, kuten Pekoniin käärityt maissintähkät tai Hiilostettu broilerinrinta avokado-kaalisalaatilla? Jep, vesi on jo kielellä. Nämä pitää kesällä testata. Siskon (tai mieluiten tietysti siskojen) seurassa luonnollisesti.


Kirja on ehkä toki tarkoitettu enemmän merenrannalle kuin tänne sisävesistöön, mutta kyllä täälläkin kelpaavat vinkit vesillä liikkumiseen. Kirjahan kertoo mm. merimerkeistä ja jokamiehen oikeuksista. Se opettaa myös ennustamaan säätä pilvien avulla. Tässä voi jo alkaa haaveilemaan mökin kalliolla löhöilystä ja siitä grillin lämmittämisestä.

Niin, miksikäs kuvittelinkaan kirjan olevan joku vihjaus? Pari kuvaa "uudelta" kotiseudulta kertonee enemmän kuin tuhat sanaa.





Tervetuloa sisso, kyllä sua jo odotellaankin!

2 kommenttia:

  1. Ai että. Toivott. aikataulut sopis sillee yhteen et mäkin pääsen itään kesällä! =)

    VastaaPoista
  2. Huomautan vielä, että ensimmäinen ja kolmas kuva ovat käytännössä kaupungin keskustaa. :) (ja osa työmatkaa)

    VastaaPoista