"Kyllä tiedän antaa sinulle hyvän neuvon: kun laiskuuden halu tulee päälle, ole silloin laiskana!" Minna Canth


"Minä en saa koskaan kunnon kotiruokaa. Vain niitä hienoja juttuja." Prinssi Philip, Edinburghin herttua



perjantai 20. toukokuuta 2011

Mökkeily = lihaa, makkaraa ja sieniä pekonilla

Loppujen lopuksi hyvin pienet asiat saavat ainakin minut kaikkein onnellisimmaksi. Oman kullan vierestä herääminen, hyvä aamupalasmoothie, ajelu vuoristoradalla... On yksi pikku asia, joka jollain tavalla ylittää kaiken muun. Käynti isosiskon mökillä.


Se paikka on paratiisi. Vaikka mökillä ei ole sähköä tai kaikkia nykyaikaisia mukavuuksia se on yksinkertaisesti paratiisi. Olen niiiiiiiiin kiitollinen siskolleni ja hänen perheelleen siitä, miten kiltisti he ovat mökkiään lainanneet ja sietäneet seuraani kesälomallaan.

Mökki sijaitsee saaressa, joten paikalle mennään lautalla. Oh. Jo lautan näkeminen aloittaa ensimmäiset hyvän tuulen aallot. Mökin pihassa onkin jo täysin rentoutunut. Minä + mökki = ZEN. Mökin parhaista puolista (Saimaasta siis) ei toki vielä näin keväällä pääse täysin nauttimaan, mutta toiseksi parhaasta piirteestä kyllä. Grillistä.


Kesä on siis virallisesti alkanut jo grilliruuankin osalta. Kevyenä alkupalana oli ensin marmorifileitä ja herkkusieniä pekonilla. Nam! Päivällä nautimme luonnollisesti päiväkahvit hedelmätortun ja dallaspullan kera. Pulla oli karkkilakon mukaisesti sallittua, sillä kilistimme kahvikuppeja myös synttäreideni kunniaksi.

Illalla päästiin sitten taas lihan kimppuun, kun testasimme HK:n uusia raakamakkaroita. Grillissä paistuivat chorizo- ja valkosipulimakkarat. Maku oli aivan loistava! Pientä hankaluutta grillissä aiheuttivat pehmoiset makkarat ja teräväotteiset pihdit, mutta haasteista selvittiin. Chorizo taisi voittaa vaativan raadin suosikin tittelin, mutta valkosipulimakkarakaan ei ollut hassumpaa. Söin vieläpä pari Karskiakin ihan viime kesän kunniaksi.


Niin.. Minähän en siis syönyt grillimakkaraa yli kymmeneen vuoteen. Nakkeja ja lenkkiä kyllä, mutta en grillimakkaraa. Olin syönyt grillimakkaraa teini-ikäisenä umpisuolileikkaustani edeltävänä päivänä ja enempää siitä ei tarvitse kertoakaan. Viime kesänä opin syömään uudelleen grillimakkaraa Karskin avulla. Pieni makkara, tuhti maku. Nyt popsin jopa Campingia ja Kabanossia, jos Karskia ei saa. :)

Mökillä avustelin myös siskoani kylvämään porkkanan ja tillin ja kukkasten siemeniä. Katsotaanpa vaan, millainen yrttitarha ja kasvimaa siellä kesällä odottaa. :) Nyt jännittää vain, tuleeko vielä yöpakkasia, jotta mansikantaimet pysyvät kunnossa.



Nyt kun miettii, niin ei tuo mökkeily taidakaan olla kovin pieni onnellisuuden aihe. Kyllä se on suuren suuri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti