"Kyllä tiedän antaa sinulle hyvän neuvon: kun laiskuuden halu tulee päälle, ole silloin laiskana!" Minna Canth


"Minä en saa koskaan kunnon kotiruokaa. Vain niitä hienoja juttuja." Prinssi Philip, Edinburghin herttua



sunnuntai 14. marraskuuta 2010

Helmi Grilli

Laajensin perjantai-iltana maailmani Itä-Helsingin suuntaan. Vietimme työkavereiden kanssa iltaa Kontulan Helmi Grilli -ravintolassa. Ravintola oli osalle meistä jo tuttu, mutta minulle ihan uusi tuttavuus. Vierailin etukäteen Helmen nettisivuilla ja ruokalista kuulosti kyllä huumaavalta. Huomion kiinnitti monipuolisuuden lisäksi edullisuus. Ja sehän on aina plussaa.

Helmi oli helposti saavutettavissa metrolla. Metron oviaukolta matkaa oli ehkä 30 metriä. Heti oven avauksen jälkeen Helmi valloitti lämpimällä tunnelmalla. Perjantai-iltana seitsemän aikaan noin puolet pöydistä oli täynnä. Pöydistä kaikui iloinen puheensorina.

Me ohitimme alkuruuat, sillä Helmessä on myös salaattipöytä. Salaattipöytä sai kehuja monipuolisuudesta sekä tuoreesta leivästä. Pääruokana söin halloumijuustoa kasviksilla. Annokset olivat valtavia. Vierustoverin muhkeat lihapullat, jotka näyttivät ihanan itsetehdyiltä, olivat varmaan tennispallon kokoisia. Ihmetystä sai osakseen myös kasvishampurilaisen jättiläismäinen pihvi. Halloumiannoksen kasvikset olivat hieman ylikypsiä ja pestoa turhan reilusti. Hinta/laatu-suhde oli kuitenkin kohdallaan ja annos tilaamisen arvoinen.






Jälkiruokana nautimme etukäteen hehkutettua suklaapaistosta. Suklaapaistos oli sisältä ihanan sulaa ja taikinamaista. Kuuma paistos tarjottiin vaniljajäätelön kanssa. Jälkiruuan kruunasi hyvä calvados.




Helmestä on vielä mainittava miestarjoilija. Harvemmin tarjoilija istahtaa pöytään seuraksi tilauksen ottamisen ajaksi. Rento rupattelu ja vitsailu oli kuitenkin osa viihdyttävää iltaa. Erikoista ja erilaista, mutta mukavan rentoa.
Helmen sivuilla todetaan, että tämän gastrogrillin ideana on se, ettei aina tarvitse mennä keskustaan syömään. Niin, joskus kannattaa lähteä keskustasta lähiöön viettämään kivaa iltaa. Helmen annoksilla lähtee ainakin nälkä kelpohintaan.

2 kommenttia:

  1. Kynttilät oli plussaa. Sikalakeikka oli kyllä parempi, se karpalokinuski, voi luoja.

    VastaaPoista
  2. Sikalan silakkapihvit. NAM!!! Voiko helmikuisesta ravintolakäynnistä vielä blogata? ;) Koskas mennään uudestaan?

    VastaaPoista