"Kyllä tiedän antaa sinulle hyvän neuvon: kun laiskuuden halu tulee päälle, ole silloin laiskana!" Minna Canth


"Minä en saa koskaan kunnon kotiruokaa. Vain niitä hienoja juttuja." Prinssi Philip, Edinburghin herttua



keskiviikko 10. marraskuuta 2010

Jouluhössötys on alkamassa

Piipahdin Tukholmassa alkuviikosta. Oli jännä huomata, miten laivan taxfree-myymälät ja Tukholman kaupat olivat jo pullollaan jouluhössötystä. Olin vasta päässyt yli siitä, että kesä on ohi ja yhtäkkiä nyt touhutaan jo täydellä höyryllä joulua. Helsingissäkin kauppojen hyllyt ovat alkaneet täyttyä joulukalentereista, joulukoristeista, jouluruoista, glögeistä ja vaikka mistä. Eipä ollut siis kovin suuri yllätys, että sähköpostiinkin kilahti ilmoitus Klaus K:n ja Chez Dominiquen yhteisestä joulumenusta.

Kyseessä on siis Klaus K:n Rake Saliin ja Ravintola Ilmattareen kehitetty pikkujouluravintola, jonka menun on suunnitellut Chez Dominique. Idea on hiukan sama kuin Savonlinnassa viime kesänä, jolloin Sarastron terassi toimi oopperajuhlien aikaan Dompan terassina. Klaus K:n Joulumaa kuulostaa mielettömältä, uskomattomalta ja täydelliseltä fantasialta. Viime vuoden tapaan inspiraatiota on haettu Yksin kotona -elokuvista. Tänä vuonna teemaa on tarkennettu tivoliin. Yksityiskohtana luvataan karuselliin katettu joulupöytä.

Sekä Rake Salin tivolissa että Ilmattaren ravintolassa on tarjolla sekä lounas että illallinen. Hinta alkuruokabuffetille on 59 euroa ja koko menulle 79 euroa. Tässä voisi olla potentiaalista käyttä veronpalautuksille ja joulubonuksille, jos toteutus on yhtä upea, miltä kuulostaa.

Joulukarkkeja tukholmalaisessa kirjakaupassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti