"Kyllä tiedän antaa sinulle hyvän neuvon: kun laiskuuden halu tulee päälle, ole silloin laiskana!" Minna Canth


"Minä en saa koskaan kunnon kotiruokaa. Vain niitä hienoja juttuja." Prinssi Philip, Edinburghin herttua



tiistai 2. marraskuuta 2010

Ruokatrendejä maailmalta

Laiska kokki taitaa olla totaalisen myöhässä trendien suhteen. Luin vasta tänä aamuna junassa ravintolakeittiöiden suosikkitrendistä mustasta valkosipulista. Nimessä on kyllä mielenkiintoinen paradoksi. ;)

Musta valkosipuli tehdään kypsentämällä valkosipulia kuukauden ajan. Kypsennyksen myötä valkosipulin väri muuttuu, rakenne pehmenee ja maku makeutuu. Mustan valkosipulin kerrotaan muistuttavan kuivattuja hedelmiä, balsamicoa ja lakritsia.

Mustalla valkosipulilla on pitkä historia Kiinassa ja Koreassa. Vuoden verran sitä on nähty länsimaissa, ja erityisesti Yhydsvalloissa San Franciscon alueella.

Sattuuko kukaan tietämään, joko mustaa valkosipulia käytetään suomalaisissa ravintoloissa? City-lehdessä arveltiin keväällä tämän trendin tulevan Suomeen ainakin fine dining -paikkoihin. Tämän tahdon nimittäin ehdottomasti testata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti