"Kyllä tiedän antaa sinulle hyvän neuvon: kun laiskuuden halu tulee päälle, ole silloin laiskana!" Minna Canth


"Minä en saa koskaan kunnon kotiruokaa. Vain niitä hienoja juttuja." Prinssi Philip, Edinburghin herttua



keskiviikko 3. marraskuuta 2010

Kokkiohjelmia ja kokkiohjelmia

Katsoin televisiosta Nelosen Neljän tähden illallinen -sarjaa. Konseptihan on sinällään kiva. Neljä julkkista vierailee vuorollaan toistensa luona. Illan isäntä tai emäntä kokkaa koko porukalle. Ruoka ja tunnelma arvostellaan ja viikon voittaja palkitaan. Samalla idealla toimivat ruotsalaisten ja brittien Arvostele mun illallinen.Niissä tosin kokkaavat taidokkaat tavikset.

Illan jaksossa Jutta Gustafsberg pohti, miten saisi tehtyä mahdollisimman kaloritonta ruokaa. Alkudrinkkinä toimi sokerittomasta mehutiivisteestä tehty lisäainetökötti. Jälkiruokana tarjottiin proteiinipirtelöä makeutusaineella. Vieraista Janne Kataja ei suostu syömään kuin jauhelihaa. Mistä näitä ihmisiä löytyy? Kaipaisin hieman enemmän vaivannäköä ja viitseliäisyyttä. Tähän mennessä yksi houkuttelevimmista aterioista oli Sikke Sumarin valmistama.

Niin, Sikke. Onko Suomessa ruokaohjelmaa ilman Sikkeä. Vaikka kaipaan suunnattomasti Kokkisotaa, joka oli ehkä paras suomalainen ruokaohjelma ikinä, parkaisin huomatessani, että Sikke tuomaroi Suomen MasterChefiä. Ei ole mitään Sikkeä vastaan, mutta kai Suomesta löytyisi jo tuoreempiakin kasvoja. Sikellähän pyörii nytkin oma ruokaohjelmakin Livillä.

MasterChefin ja Top Chefin suomalaiset versiot saisivat kyllä jo alkaa. Ilmeisesti Pipsa Hurmerinnasta on Top Chefin juontajana tulossa Suomen Padma Lakshmi. Hans Välimäki toimii ylituomarina. Alkuperäisessä amerikkalaissarjassa oli hulvatonta katsoa viidennellä tuotantokaudella suomalaisen Stefanin ilkeilyä. Toivottavasti Suomen MasterChefissä ja Top Chefissä olisi persoonallisuuksia mukana.

Mutta pääseekö keittiössä ilkeilyllä aina pisimmälle? Stefan sijoittui toiseksi, kun voiton vei symppis Hosea. Todellinen kokkisota ja hyvän ja pahan taistelu keittiömaailmassa saataisiin, jos vastakkain laitettaisiin Jamie Oliver ja Gordon Ramsey. Siinä olisi tosi-tv-sarja, jota varmasti katsoisin. Lopputuotoksetkin voisivat olla jotain muuta kuin proteiinijauhetta ja makeutusainetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti