"Kyllä tiedän antaa sinulle hyvän neuvon: kun laiskuuden halu tulee päälle, ole silloin laiskana!" Minna Canth


"Minä en saa koskaan kunnon kotiruokaa. Vain niitä hienoja juttuja." Prinssi Philip, Edinburghin herttua



tiistai 20. syyskuuta 2011

Brewdog-täytekakku

Olen aivan varmasti maailman huonoin ostamaan lahjoja miehille! En yksinkertaisesti keksi syntymäpäivinä tai jouluisin yhtään mitään kivaa. Se luonnollisesti hieman harmittaa, että itse saan yleensä jotain tosi kivaa. Jo vuosien ajan lahjatoivetta kysyessäni, muruni toiveet ovat olleet samat: Sea Doo -vesijetti tai uusi tietokone. No, ei näillä tuloilla.

Ajattelin ilahduttaa murua yhdellä asialla, joka yleensä uppoaa hyvin: ruoka! Ja koska tykkään todella tehdä kakkuja, päätin leipoa syntympäiväkakun. En jaksanut alkaa väkrätä ihan mitä tahansa, vaan halusin jotenkin tehdä kakusta erityisen. Hetken mietin suosikkijalkapallojoukkueen logoa, mutta se oli liian värikäs. Lopulta keksin: Brewdog! Brewdoghan on ihan mahtava ja mieletön skotlantilaispanimo, jonka ultimaalisen loistavat oluet ovat myös muruni makuun. En tiedä kumpi vaikuttaa asiaan enemmän, oluen maku vai erittäin hyvin brändätty tuote.


Täytekakkupohja

4 kananmunaa
lasillinen sokeria
puoli lasia vehnäjauhoja
puoli lasia perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniliinisokeria

1. Riko kananmunat lasiin.
2. Vatkaa sokerit ja kananmunat vaahdoksi.
3. Lisää jauhot ja leivinjauhe varovasti sekoittaen.
4. Paista n. 175 asteessa.


Teen kakkupohjan aina samalla tavalla. Rikon kananmunat lasiin. Otan kaksi samanlaista lasia ja mittaan tilavuudeltaan kananmunien verran sokeria yhteen lasiin ja perunajauhoja ja vehnäjauhoja sekaisin toiseen. Nyt testasin mitan kanssa. Neljä kananmunaa oli noin 2,5 dl, joten mittasin sokeria ja jauhoja saman verran. Lisään sokerin sekaan usein teelusikallisen vaniliinisokeria ja jauhojen sekaan teelusikallisen leivinjauhetta. Neljän munan kakku on normaalisti aika iso. Nyt varauduin suurella määrällä taikinaa hukkapaloihin. Tein Brewdog-kakun paistamalla kakkupohjan pellillä levyksi ja leikkaamalla siitä oikean muotoisia paloja, joten kakkupohjaa meni jonkin verran hukkaan.

Olin hahmotellut leivinpaperille Brewdogin logon. Leikkasin paperista muotin ja sen avulla leikkasin kakkulevystä oikean muotoisia paloja. Kolmikerroksisen kakun väliin laitoin soseutettuja mustikoita ja kermavaahtoa. Kostutin pohjan vadelmalimonadilla. Kakun päällyksen oli tarkoitus olla valkosuklaan, kerman ja tomusokerin seosta. Olin perinteiseen tapaan malttamaton, enkä antanut valkosuklaan jäähtyä tarpeeksi, joten suklaa meni pohjan läpi. Makua valkosuklaaseos antaa niinkin, mutta ulkonäkö ei ollut kovin kaunis. Onneksi olin varautunut hankkimalla tarpeeksi kermaa, joten sain nätin ja tasaisen pinnan Brewdog-kilvelle kermavaahdosta. Logon yksityiskohdat tein Dr. Oetkerin sinisellä koristelugeelillä.


Hyvää syntymäpäivää, muru!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti