"Kyllä tiedän antaa sinulle hyvän neuvon: kun laiskuuden halu tulee päälle, ole silloin laiskana!" Minna Canth


"Minä en saa koskaan kunnon kotiruokaa. Vain niitä hienoja juttuja." Prinssi Philip, Edinburghin herttua



perjantai 2. syyskuuta 2011

Lappeenranta ja kesän viimeinen kaunis viikonloppu

Vietin kesän ehkä viimeistä ihanaa, lämmintä ja kaunista viikonloppua Lappeenrannassa. Ravintolamaailman seuraaminen jäi hieman vähemmälle huomiolle, mutta ennätin nauttia satamasta, hiekkalinnoista ja no... auringosta!



Lappeenrannasta on varsinkin kesäaikaan huomioitava satama ja ravintolalaivat. Oi kaupungit ympäri Suomen maan, ottakaa mallia Lappeenrannasta (ja Turustakin toki)! Ihanat, vanhat ravintolalaivat kauniilla paikalla ovat maailman parhaita terasseja. Muutenkin Lappeenrannan satama-alue oli Laiskiksen makuun. Erityisesti mukava kahvila Kafiina jäätelöpalloineen ilahdutti. Testasin pekaanipähkinäjäätelön. NAM!



Lappeenrannassa oli tietysti testattava myös paikallinen grillimättö: vety tai atomi. Atomi on siis lihapiirakka joko munalla tai kinkulla ja vety taas sisältää molemmat. Vety testiin! Paikaksi valikoitui kuulemma sataman ainoa ja oikea vetypaikka Satama-Sanni (torilla on sitten omat ehdottomat ainoat ja oikeat paikkansa). Olipa sympaattinen paikka! Satama-Sannin henkilökunta oli ainakin iloista ja kikattelevaa sakkia, syy tietysti saattoi olla meissä asiakkaissakin. Yritimme haasteellisesti saada koko neljän hengen tilauksen yhteen lauseeseen. Mahdoton tehtävä, kun vetyyn saa valita haluamansa kinkun ja mausteet.


Vedystä on sanottava, että ei se ollenkaan hullumpaa ole. On jotenkin mukavaa, että eri kaupungeilla on omat tunnetut annoksensa, ja niitä testaa aina mielellään. Vety oli varsin täyttävä, mutta koska se oli niin hyvää, jaksoin syödä lähes kokonaan. Hieman vielä liputan savonlinnalaisen lörtsyn puolesta, mutta vety on oikein hyvä lappeenrantalaisten veto.

Voi kun ennättäisi olla Lappeenrannassa pidempäänkin! Olin näkevinäni ainakin linnoituksen luona mielenkiintoisia tutustumisen arvoisia paikkoja! No, seuraavalla kerra sitten.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti