"Kyllä tiedän antaa sinulle hyvän neuvon: kun laiskuuden halu tulee päälle, ole silloin laiskana!" Minna Canth


"Minä en saa koskaan kunnon kotiruokaa. Vain niitä hienoja juttuja." Prinssi Philip, Edinburghin herttua



maanantai 19. syyskuuta 2011

Tori ja jättimäiset lihapullat

Kävin juuri Helsingissä ensimmäistä kertaa sitten keväisen muuton. Oli ehkä jo aikakin, kun kaikki Helsinki-aiheiset biisit eri bändeiltä Sir Elwoodin Hiljaisista väreistä Haloo Helsinkiin saivat aikaan syviä huokauksia ja ikävää. Viikko ystävien luona vierähti todella nopeasti, mutta kyllä sinä aikana ennätti vähän nauttia Helsingin herkuista oikein perinteisen kautta.


Ensimmäisenä iltana astelimme pitkin Punavuoren katuja, kun ystävääni iski valtava nälkä. Harvoin ruoasta kieltäytyvänä pohdin, että jotain pientä voisi popsia. Sopivasti satuimme olemaan Torin kohdalla. Jotain pientä siis kaipasin, mutta kuinkas sitten kävikään? Tilasin annoksen koosta varsin tietoisena Torin lihapullia. Nuo nyrkin kokoiset herkkupallot saavat jo ajatuksen tasolla veden kielelle. Kliseistä, mutta niin totta. Valtavia lihapullia, kermaisella jallukastikkeella ja vielä perunasosetta lisäksi - ei olisi voinut Helsingin reissu paremmin alkaa.

Tori on sympaattinen paikka. Sateisessa kaupungissa Tori hehkui lämpöä ja suojaa ja antoi jälleen makuelämyksiä ja täyden vatsan. Tuollaisen annoksen jälkeen olikin hyvä painella unten maille.

2 kommenttia:

  1. Ah, hyvä muistutus! Torin kuuluisille lihapullille on pitänyt suunnta jo ikuisuus. Onko sinulla makukokemuksia listan muista antimista, vai onko se nuo pullat jonka takia paikalle mennään?

    VastaaPoista
  2. Kyllä ne lihapullat on ihan ykköset. Pettynyt en kyllä ole mihinkään, mitä Torin listalta olen syönyt, joten kannattaa kokeilla ihan rohkeasti. :)

    VastaaPoista