"Kyllä tiedän antaa sinulle hyvän neuvon: kun laiskuuden halu tulee päälle, ole silloin laiskana!" Minna Canth


"Minä en saa koskaan kunnon kotiruokaa. Vain niitä hienoja juttuja." Prinssi Philip, Edinburghin herttua



torstai 1. syyskuuta 2011

Kahvila Saima ja maailman paras pulla

Oman uuden suosikkikahvilan metsästys on jatkunut kuumeisena koko kesän ajan. Yksi kahvila alkaa olla hitusen muita vahvemmin kiinni kärkisijassa. Savonlinnan Linnankadulla on vanhassa puutalossa ihana kahvila Saima. Värikkäät kukkatapetit, pienet huoneet ja näköala Olavinlinnalle antavat kivan lisäripauksen nautinnolliselle kahvihetkelle.


Saiman valikoimissa on joka päivä itse tehtyjä kakkuja, pullia, munkkeja, piiraita ja vaikka mitä herkkuja. Olen parikin kertaa ajatunut Saimaan vain pelkän hajuaistin voimin. Kuka voi vastustaa uunituoreen korvapuustin tuoksua? Kesällä sitä korvapuustia maistoivat myös kaksi varsin arvovaltaista makuraadin jäsentä, ja toteamus oli tämä "maailman paras pulla". Pullien lisäksi hyviksi testattuja ovat myös munkit, suklaakeksit sekä ihana, ihana, ihana suklaakakku!


Saimassa on myös joka arkipäivä edullinen lounaskeitto, jonka hintaan sisältyy leipä, ruokajuoma ja kahvi. Monen monta keittoa olen syönyt ja yksi suosikeistani on tomaattikeitto. Perjantaisin listalla on usein kasviskeittoa. Omat päivänsä on myös erilaisille makkarakeitoille sekä kalakeitoille. Hernekeiton kanssa on usein tarjolla pannukakkua.

Saiman nostaa listan kärkeen myös Laiskiksen mielestä ehkä tärkein asia: huikean hyvä teevalikoima! Teetä, kuten kakkuja ja leivonnaisiakin, saa ostettua myös mukaan. Kesällä Saiman antimista voi nauttia sisäpihan terassilla. Talvella voi katsella vaihtuvia taidenäyttelyitä Saiman seinillä. Kahvilan alakerrassa on myös Saimatalon kauppa, jossa myydään käsitöitä, koruja ja kaikkea ihanaa.

Kahvila Saimasta on vielä todettava, että palvelu on aina olllut huippuystävällistä. Kiitos siitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti