"Kyllä tiedän antaa sinulle hyvän neuvon: kun laiskuuden halu tulee päälle, ole silloin laiskana!" Minna Canth


"Minä en saa koskaan kunnon kotiruokaa. Vain niitä hienoja juttuja." Prinssi Philip, Edinburghin herttua



torstai 24. lokakuuta 2013

Amerikkalaiset pannukakut

Oon aina ollut jotenkin vähän utelias amerikkalaisten pannukakkujen suhteen.

Siis sellaiset ihanat paksut ja mehevän näköiset pannukakut, mitä näkee kaikissa jenkkileffoissa ja -sarjoissa täydellisten perheenäitien tekevän nassikoilleen aamupalaksi.

Sellaisia, mihin lorautetaan jumalaton määrä vaahterasiirappia päälle. Sellaiset, mitkä pitääkin syödä just hervottomana tornina, niin että välistä tursuu kaikkea nannaa.

No, kun tässä taas keittelin syksyn omenahillot kasaan (NAM!) tajusin, että omenahillo ois varmaan aivan täydellinen kumppani sellaisille paksuille pannukakuille ja vaahterasiirapille.

Eihän siinä muuta voinut kuin etsiä netin syövereistä sopivan ohjeen ja laittaa blinipannun kuumaksi. Tuli sekin kerrankin hyötykäyttöön, kun on tullut sellainen joskus hankittua, eikä noita blinejäkään turhaan usein tule tehtyä.

Myllyn Parasta mukaillen suosittelen seuraavanlaista reseptiä sellaiselle, jolle sama himo iskee myös. Itse en ole niin reipas aamuisin, että jaksaisin herätä ajoissa tekemään näitä, vaan meni kyllä ihan iltapalana. Hurraa sille, joka aamulla jaksaa. Minä en jaksa.





Amerikkalaiset pannukakut

(Myllyn Paras lupailee tällä ohjeella n. 15 pannaria. En päässyt ihan siihen määrään)

3 kananmunaa
3 rkl juoksevaa hunajaa
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa
2-3 dl maitoa
1 purkki kermaviiliä
1/2 dl voisulaa

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään.
3. Lisää vaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja nesteitä.
4. Paina blinipannulla (tai hirveän söpöjä tulisi sellaisella pienten lettujen lettupannulla) noin senttimetrin paksuisia lettuja.

Pannun kannattaa olla ensiksi kuuma, ja sen jälkeen laskea vähän tehoa. Itse tein aika paksuja, melkein kahden senttimetrin paksuisia, pannukakkuja, mutta nekin kypsyivät aika nopeasti. Sitten vaan loraus vaahterasiirappia päälle. Tai mansikoita ja kermavaahtoa. Tai omenahilloa, tai ihan mitä nyt vaan tekee mieli. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti