"Kyllä tiedän antaa sinulle hyvän neuvon: kun laiskuuden halu tulee päälle, ole silloin laiskana!" Minna Canth


"Minä en saa koskaan kunnon kotiruokaa. Vain niitä hienoja juttuja." Prinssi Philip, Edinburghin herttua



tiistai 22. lokakuuta 2013

Kesä mielessä

Kävin tässä yksi ilta koiran kanssa pienellä kävelyllä. Koira rassu olisi kovasti tahtonut mennä erään terassin porteista sisälle. Ei se rassu tajua, että nyt on syksy, terassit suljettu ja ohi täytyy vain mennä.

Myönnän olen istunut viime kesänä PALJON terasseilla koiran kanssa. Huomasin, että sitä alkoi ihan arvostellakin terasseja sen mukaan, miten koirat niissä hyväksytään. Edes minun mielestäni koirien ei tarvitsekaan päästä kaikille terasseille, mutta näin koiranomistajana on ihan kiva juttu, että olen jonnekin tervetullut myös koirani kanssa.

Olen kyllä aika tarkka myös siitä, mille terassille koirani vien. Liian kova musiikki, tupakointi ja ahtaat käytävät eivät ole varmasti koirallekaan kiva juttu.Olen myös vahvasti sitä mieltä, että terassilla koirallakin pitää olla jotkin käyttäytymissäännöt. Ihan riehuvan kaverin kanssa en terassille lähtisi. Ehkä vasta ensi kesänä testautuukin kunnolla, miten tuo viime kesänä pentuna sylissä nukkunut kaveri oikein terassilla käyttäytyy.

Muutamia meidän suosikkeja viime kesältä:

Savonlinnassa

1 Sarastro

Sheldon pikkuisena päivälevolla Sarastrossa. Koira nukkui, "mamma" sai syödä rauhassa.


Ihana puutarhamainen terassi, jossa suhtaudutaan koiriin poikkeuksellisen ystävällisesti. Henkilökunta oppi tuntemaankin meidän pikkuisen ja kävi aina rapsuttamassa ja kysymässä veden tarpeesta. Lähettyvillä on myös nurmea, jolla koiran käyttää tarvittaessa ulkona muita asiakkaita häiritsemättä.

Ihmisasiakkaille mieluisia ovat erinomainen ruokalista, viihtyisä ympristö Olavinlinnan lähettyvillä, puutarhamainen ilme omenapuineen ja suojaisa sijainti. Voi sitä ruokaa. On ihan ikävä muikkuja ja suklaista mudcakea. Harmi vain, että meni niin aikaisin, jo elokuussa, kiinni.

2 Hospitz

Hospitzin "pikkuruinen" salaatti.

Perhehotellin terassi oli myös yksi vakiopaikoistamme. Kuten Sarastrossa koira otettiin mukisematta vieraaksi ja kohtelu oli ystävällistä. Koirasta tuli henkilökunnan kaveri. Lähettyvillä puistoa ja nurmea, jossa koiran voi käyttää ulkona muista asiakkaita häiritsemättä.

Ihmisasiakkaille parasta paikassa on mieletön sijainti kauniilla Saimaa-maisemalla, nätisti puulaudoitettu terassi ja viime kesänä uutena tulleet isot salaatit ja ruokaisat leivät. Sain myös luvan mennä nyt syksyllä omenavarkaisiin. :)

3 Lippakioski

Parasta Lipalla: kolmen jäätelöpallon ja pehmiksen yhdistelmä. Plussaa edullisesta hinnasta.

Maailman paras jäätelökioski Savonlinnan satamassa. Lipan aukeaminen on aina kesän varma merkki, eikä jäätelöä voi ostaa oikein mistään muualta. Se vain ei... ole oikein! Lippa + jäätelö = oikea kesä.

Myös Lipalla saa olla koiran kanssa. Näppärää on sekin, että ottaa Lipalta jäätelön/kahvin/lörtsyn mukaansa ja menee viereiseen puistoon istuskelemaan koiran kanssa.

Lippa. Nyt tuli hirveä jäätelöhimo.

Tampereella

1 Tallipihan kahvilan terassi

Vitsi, miten kiva paikka! Ihastuttava sisäpihan terassi. Ei tarvinnut edes kysellä saako koiran kanssa tulla, kun jo ulkona odotti isot koiran juoma-altaat. No kysyin tottakai silti, ja kuulin, että Tallipihaan saa mennä koiran kanssa myös talvisaikaan ainakin, jos koira on pieni. Hienoa! Hurraa Tallipihalle!

2 Pyynikin näkötornin kahvilan terassi

Munkki, munkimpi, Pyynikin munkki.
Mikäs sen parempaa. Ottaa pieni päiväkävely Pyynikillä ja sen jälkeen tallustella kahvilaan syömään sitä maailman kuulua munkkia. No hyvä on. Ollaan rehellisiä, söin kaksi! Koirakin viihtyi ulkosalla ja nautti luonnosta.

3 Ravintolalaiva Suvi.

Sheldon, "mamma" ja ravintolalaiva Suvi.

Ravintolalaiva Suvi oli iloinen yllätys. Koira oli tervetullut. Varsinaisesti huippukoiraterassiksi en sitä sanoisi. Musiikki ehkä vähän kovalla, mutta muuten oikein kiva.

4 Tapasravintola Inez

Värikäs ja sokkeloinen Inezin terassi. Kivoja mattoja penkkien suojana. Plussaa fleece-huovista.

Sympaattinen katuterassi, jonne ehkä hieman yllättäin oli koirakin tervetullut. Huippuhyviä tapaksia. Voisin kuvitella, että terassi saattaa olla välillä niin täynnä, ettei se ole koiralle kovin kivaa, mutta meidän käydessämme terassi oli lähes autio. Koira lepäili, minä mässäsin tapaksilla. Täydellistä.



Nyt ottaisin mielelläni vastaan vinkkejä siitä, minne koiran kanssa saa mennä talvisaikaan? Kaupungilla ei ole väliä, hyvät paikat jakoon vain!

1 kommentti:

  1. Tiedän erään erityisen ihanan paikan, missä Sheldonille löytyisi leikkikaveri ja olisitte todella tervetulleita. Tämä speciaalipaikka löytyy saman järven rannalta Lappeenrannasta!

    VastaaPoista