"Kyllä tiedän antaa sinulle hyvän neuvon: kun laiskuuden halu tulee päälle, ole silloin laiskana!" Minna Canth


"Minä en saa koskaan kunnon kotiruokaa. Vain niitä hienoja juttuja." Prinssi Philip, Edinburghin herttua



sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Maailman paras suklaatuorejuustokakku (kelpasi työkavereillekin!)

Voin myöntää. Olen aina ollut kateellinen isosiskolleni yhdestä taidosta. Se nainen osaa tehdä aivan hullun hyvää juustokakkua. Eihän sitä pikkusisko alemmuuskompleksissaan ole uskaltanut kokeilla, miten juustokakku tehdään. Olen vain ollut niin varma siitä, että hemmetin vaikeaahan moisen täytyy olla.

Paitsi että, löysin Valion sivuilta reseptin, jota oli sitten pakko itse kokeilla. Pienillä muokkauksilla tietysti. Ongelmahan oli siinä, että Valion resepti on kovin minttuinen (nam!), mutta kun tuo Laiskisken avomies kummajainen ei tykkää mintusta! (Tiedän, ihan käsittämätöntä!!!)

Ohje on irtopohjavuokaan, jonka pohjan halkaisija on noin 18 senttiä. Omani on isompi ja olen tehnyt sitten 1,5 kertaista tai kaksinkertaista annosta, kun olen halunnut oikein korkeita nättejä kakkupaloja. Ylimäärinen täyte kannattaa jo siksi, että usein ISO osa menee leipurin suuhun.

Ei ollut vaikeaa ei, ja sen jälkeen suklaakakusta on tullut mun oma pikku bravuurini. Siitäs sait isosisko, pikkusissokin pystyy!

Pitää viel huomauttaa, että kuvat nyt ei ole kovin kauniita, koska oli liian kiire syödä kakkua. Ei ennättänyt keskittyä kuvaamiseen. :)


Eli Valion suklaajuustokakku Laiskiksen tapaan:

Pohjaan:
1 paketti Domino-keksejä
50 g voita

Täyte:

4 liivatelehteä
200 g taloussuklaata
1 rasia (200g) Appelsiinituorejuustoa (esim. Valion Viola)
1 dl sokeria (tai vähemmän, appelsiinituorejuusto on jo aika makeaa)
2 tl vaniljasokeria
1 rkl kahvia
3 dl kuohukermaa


1. Murskaa keksit murusiksi. Sekoita murska sulan voin kanssa ja levitä seos irtopohjavuokaan.
2. Laita liivatelehdet kylmään veteen, jotta ne pehmenevät.
3. Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Mausta sokerilla.
4. Purista ylimääräinen vesi liivatelehdistä. Liuota pehmeät lehdet kuumaan kahvitilkkaan.
5. Lisää liivatekahvilios ohuena nauhana suklaatuorejuustomassaan koko ajan sekoittaen.
6. Lisää joukkoon vaahdotettu kerma.
7. Kaada seos vuokaan ja anna jäähtyä ainakin pari tuntia kylmässä.

Koristuksena voi käyttää suklaahippuja, karkkirouhetta tai melkein mitä vaan, mitä nyt mieli tekee.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti