"Kyllä tiedän antaa sinulle hyvän neuvon: kun laiskuuden halu tulee päälle, ole silloin laiskana!" Minna Canth


"Minä en saa koskaan kunnon kotiruokaa. Vain niitä hienoja juttuja." Prinssi Philip, Edinburghin herttua



maanantai 21. lokakuuta 2013

Christmas on my mind

Kaupoissa on jo joulukoristeita! Ei herranen aika! Oikeasti?

Juu juu... olen jouluintoilija, kaikkihan sen tietää, mutta nyt on vasta lokakuu! Joulusta innostuneena aloin pohtia jo taas, mitäs ruokia jouluna kokkaisi.

Olemme nyt jo kahden joulun ajan viettäneet joulua kaksin miehen kanssa. Se on ollut osittain haastavaakin, kun ihana uunimme ei oikein tahdo toimia täydellisesti. Esimerkkinä siitä olemme paistaneet 2,7 kilon kinkkua ensimmäisenä jouluna jonkun 15 tunnin ajan. Voitte sitten kuvitella, mikä oli ilmeeni, kun mies raahasi viime jouluna 7 kilon kinkun kotiin. Huom! KAHDELLE HENGELLE
! Joista allekirjottanut ei muuten edes syö kinkkua.. Siinäkin oli taiteilua, että kinkku edes mahtui uuniin. No mutta sekin saatiin kypsäksi, vaikka vuorokausi siinäkin taisi mennä.


Viime jouluna olin vielä aatonaattona töissäkin iltayhdeksään asti. Jotain pientä olin ennättänyt jo tehdä ennen töihinmenoa, mutta aika intensiivistä jouluruokien valmistelua olikin sitten läpi aatonaaton ja aaton välisen yön. Se oli itseasiassa aika kivaa. Kinkku uunissa ja tuoksu ympäri asuntoa. Vähän punaviiniä ja samalla Facebookin kautta kokkailussa seuraa piti ja kinkkukysymyksiin vastaili hyvä ystävä, joka on ammatiltaan kokki.


Tänä jouluna vähän jännittää, miten nuorin perheenjäsenemme bostoninterrieripoika jouluun suhtautuu. Voinko laittaa lahjoja kuusen alle? Lähteekö koko kuusi itseasiassa menemään? Miten sekaisin höppänä menee kinkun tuoksusta?

Fiilistelykuvia viime joululta. On sen vaan. Joulu ihan kohta!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti